Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alanya'nın tarihi mekanlarını ölümsüzleştiriyorlar

Alanya'nın tarihi mekanlarını ölümsüzleştiriyorlar

Alanya'da tarihi mekanları fotoğraflayan bilimadamları, çektikleri fotoğrafları kartpostal olarak kullanıyor. Bayram tebriği, kandil ve özel günlerde elektronik posta yoluyla gönderdikleri tebriklerde çektikleri tarihi mekanların fotoğraflarını...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 13:23
Alanya'da tarihi mekanları fotoğraflayan bilimadamları, çektikleri fotoğrafları kartpostal olarak kullanıyor.

Bayram tebriği, kandil ve özel günlerde elektronik posta yoluyla gönderdikleri tebriklerde çektikleri tarihi mekanların fotoğraflarını kullanıyor. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör ile AÜ Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Akın Altun, Ramazan bayramı tebriğin imail yoluyla gönderdiği fotoğrafta Alanya Kalesi'nden çekilmiş Kızılkule ile deniz dikkat çekiyor. Tarihin mekanların tanıtımının çok önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Güngör, çekilen resimlerin orijinal ve güzel olduğunu dile getirdi. Güngör, "Rahatlatan, insanları eskiye götüren düşündüren manzaralar. Bu nedenle hem insanları eski günlere götürmek, hem de ferahlatmak için böyle bir yöntem uyguluyoruz." dedi.

ALANYA, TARİHİ MEKANLARIN FOTOĞRAFLARININ KOLEKSİYONUNU YAPIYOR

Kartpostal olarak maille gönderdiği fotoğrafların kendi çektiği fotoğraflar olduğunu belirten Prof. İbrahim Akın Altun, Alanya tarihi mekanların fotoğraflarını çekip koleksiyonu oluşturduğunu ifade etti. Kartpostal olarak kullandığı resimleri de koleksiyondan seçtiğini söyledi. Prof. Dr. Altun, "Fakültemizin İnternet veb sitemizdeki fotoğraflarda yine çektiğim koleksiyondan alıntıdır. Herkese gönderiyoruz. Alanya'nın güzelliklerini katkı sağlamak istedik. Bundan dolayı böyle bir yöntem uyguluyoruz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.