Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağrılarından yürüyemez hale gelen hasta PPR yöntemiyle sağlığına kavuştu

Ağrılarından yürüyemez hale gelen hasta PPR yöntemiyle sağlığına kavuştu

Samsun’da yaşayan ve her iki dizindeki şiddetli ağrılar nedeni ile yürüyemez duruma gelen Hatice Ömür (57) yeni bir yöntem olan Plazma Rich Platelet (PPR) yöntemiyle sağlığına kavuştu. Bacaklarındaki şikayetlerin her geçen gün artması...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 14:56
Samsun’da yaşayan ve her iki dizindeki şiddetli ağrılar nedeni ile yürüyemez duruma gelen Hatice Ömür (57) yeni bir yöntem olan Plazma Rich Platelet (PPR) yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Bacaklarındaki şikayetlerin her geçen gün artması neticesinde Omür’ün Samsun Özel Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne başvurduğunu belirten hastanede görevli Uzm. Dr. Cengizhan Doğan, yapılan tetkiklerde, hastanın her iki dizinde hareket kısıtlılığı, eklem bölgelerinde harabiyet, ödem, kondramalazi ve menisküs tespit edildiğini söyledi. Hastanın, kilolu olmasının da etkisi ile günlük işlerini yapamaz olduğunu kaydeden Doğa, tedaviden daha iyi sonuç alınabilmesi için hastanın öncelikle zayıflama programına alındığını söyledi. Hastaya 3 hafta boyunca fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulandığını kaydeden Dr.Cengizhan Doğan, buradaki amaçlarının eklem hareketini tekrar sağlamak, diz etrafındaki kas ve bağ gruplarını kuvvetlendirerek stabilizasyon sağladıklarını vurguladı.

Tedavide başarının sağlanmasındaki en önemli etkenin PPR yönteminin uygulanması olduğunu kaydeden Doğan, “PPR yönteminin kısaca tanımı ise şöyle: Hastanın kanında bulunan az miktardaki 'platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma'nın (PPR) alınıp işleme tabi tutulduktan sonra yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla verilmesi. Son yıllarda yeni tedavi yöntemlerinden biri olan eklem içi PPR her iki diz ekleme uygulandı. Hasta beşinci haftada kontrole çağrıldığında eklem hareket açıklığının ilk gelişine göre yüzde 60 arttığı, ödemin dağıldığı, ağrı kesici ilaç kullanmamasına rağmen ağrısının azaldığı tespit edildi. Hastaya ev egzersizleri programına devam etmesi önerildi, 3 ay sonra kontrole çağırıldı.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.