Dolar 34,1995
%-0.02
Euro 37,8853
%0.29
Altın 2.928,130
%-0.05
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağrı’ya 1,5 milyon fidan dikilecek

Ağrı’ya 1,5 milyon fidan dikilecek

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, 3 yılda 1,5 milyon fidan dikmeyi planladıklarını söyledi. Orman İşletme Müdürlüğü ve Ziraat Odası’nın işbirliğinde Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen fidan dikme programına katılan Vali Tekinarslan,...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 18:08
Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, 3 yılda 1,5 milyon fidan dikmeyi planladıklarını söyledi.

Orman İşletme Müdürlüğü ve Ziraat Odası’nın işbirliğinde Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen fidan dikme programına katılan Vali Tekinarslan, “Ağrı Ziraat Odamız'la beraber fidan dikimi gerçekleştirdik. İnşallah 20 bin fidanı Ziraat Odası dikecek. 20 bin fidan da biz dikeceğiz. Böylelikle buradaki 2 bin 500 dekar araziyi 40 bin fidanla şehir ormanı haline getireceğiz. Ağrı’nın başka yerlerine de yaptığımız planlamaya göre, 3 yıl içerisinde 1,5 milyon fidanı toprakla buluşturacağız.” diye konuştu.

Daha yeşil ve yaşanabilir bir Ağrı için herkesin el ele çaba göstermesi gerektiğine vurgu yapan Tekinarslan, “Sadece fidan dikimi ile iş bitmiyor. Dikilen fidanların gözetilmesi, bakımının özenle yapılması ve korunması lazım. Hem idare tarafından hem yakındaki mahalle ve köydeki vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi lazım. Gereken önemi vermezsek bir törenlik fidanın bize bir faydası olmaz. Yeşillendirmeyle ilgili bir eylem planı hazırladık. Önümüzdeki günlerde bunu basınla da paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir ise bir yılda 500 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Aydemir, ormanlık alan bakımından bir farkındalık oluşturmak istediklerini ve bu konudaki çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Tören, protokol üyeleri ve katılımcıların fidan dikmeleriyle son buldu. Törene Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Belediye Başkan Vekili İbrahim Kösedağ, İl Jandarma Komutanı Hakkı Çetin, kurum müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.