Dolar 34,0843
%0.2
Euro 38,1129
%0.15
Altın 2.845,970
%0.59
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ahmet Şık TBMM'deki saldırıyı anlattı: Pusu kurmak iktidarın en iyi bildiği iş

Ahmet Şık TBMM'deki saldırıyı anlattı: Pusu kurmak iktidarın en iyi bildiği iş

TİP Vekili Ahmet Şık, AK Partili Alpay Özalan'ın saldırısını anlattı. Şık, "Alpay’ın ilk hamlesi de vurmaya yönelik değildi beni düşürmek gibi ve arkasından gelenler saldırının devamcısı olacaktı öyle de oldu. Pusu kurmak bu iktidarın en iyi bildiği iş” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.08.2024 - 13:30

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna karar vermesinin ardından TBMM 16 Ağustos'ta toplandı.

Can Atalay için toplanan Meclis'te kan aktı. TİP Vekili Ahmet Işık kürsüde konuşurken sık sık Meclis'te kavgaya giren AK Partili Alpay Özalan arkadan yaklaşıp saldırdı.

Şık'a saldırının ardından arbede çıktı. DEM Parti Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in kaşı patladı. Meclis'e kan bulaştı.

Şık, saldırının ardından ilk kez konuştu. Tele1'e konuk olan Şık şunları ifade etti:

"ÖNCEDEN PLANLANMIŞ HİÇ ŞÜPHEM YOK"

“Önceden planlanmış ve organize edilmiş. Hiç şüphem yok. Bir önceki dönemin gergin anlarındaki hali düşündüğümde organize olduğu kimlerin nasıl saldıracağına ve AKP’li Meclis Başkanvekilinin neler yapacağına kadar planladıklarını düşünüyorum”

"GÜLER TROLÜN VÜCUT BULMUŞ HALİ"

“Mutlaka AKP Grubuna başkanlık eden kişi kürsüdeki muhalefet vekiline ayağa kalkarak mukabele eder. Abdullah Güler de buna çok uygun birisi trolün vücut bulmuş hali desek yanlış olmaz. Talimatı buradan aldığını düşünüyorum. Aradan sonra da kimlerin saldıracağı Meclis Başkan vekili Bekir Bozdağ’ın neler yapacağı planlanmıştı.

"PUSU KURMAK BU İKTİDARIN EN İYİ BİLDİĞİ İŞ"

“Dikkat ederseniz ben kürsüdeyken Alpay, Bekir Bozdağ ile göz teması kuruyor. Bozdağ oturumun kapandığını ilan eden gonku vurduğu andan itibaren saldırı başlıyor. Alpay’ın ilk hamlesi de vurmaya yönelik değildi beni düşürmek gibi ve arkasından gelenler saldırının devamcısı olacaktı öyle de oldu. Pusu kurmak bu iktidarın en iyi bildiği iş”

"ANAYASAYA BAĞLI OLMAYANLARA HAYSİYETSİZ DİYORUM"

“Benim dilim kirli değil eğer konuşabilseydim daha anlaşılır olacaktım. AKP medyası sosyal medyadan ‘Ahmet Şık hakaret etti’ diye yaydı. Neymiş hakaret, ‘Haysiyetsiz’ diyorum. Milletvekilliği yemininin sonu Anayasaya sadakatle biter. Anayasaya bağlı olmayanlara haysiyetsiz diyorum” (Tele1)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.