Dolar 34,1958
%0.04
Euro 37,9243
%-0.45
Altın 2.916,320
%0.71
Bist-100 9.591,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akay: Aday göstermeyeceğiz

Akay: Aday göstermeyeceğiz

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Dikili’de yaşanacak belediye başkanı seçim süreci için AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2012 - 15:56
SERCAN AVCI/HABER SRVİSİ -Yargıtay tarafından 8,5 yıl hapis cezası onanan, Danıştay kararı beklenmeden de İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in yerine belediye başkanı olacak kişinin belirleneceği seçim süreci öncesi CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay bir araya geldi. AK Parti İl Binası’nda gerçekleşen mini zirve sonrası basına açıklama yapan iki başkandan Akay, “CHP’nin göstereceği adaya saygı duyacağız.Biz aday göstermeyeceğiz” derken, Engin, “AK Parti, Dikili sürecinde de demokratik bir tavır sergileyecek. Asıl hesaplaşma ve yarışma yerel seçimlerde olacak” dedi.Dikili'de öncelikle başkanvekilliği seçimi yapılacak, Danıştay tarafından onaylanacak kararın ardından belediye başkanı seçimi yapılacak. 

Osman Özgüven'in ardından Dikili’de belediye başkanlığı seçiminde olası bir krizin yaşanmaması için harekete geçen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin geçtiğimiz hafta Dikili CHP Meclis Üyeleri ile bir araya gelmiş ve toplantıda ‘fire vermeden başkanı seçelim’ sonucu çıkmıştı. Dikilİ’de 3 meclis üyesi bulunan AK Parti ile de durum değerlendirmesi yapmak isteyen Engin bu eksende AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren toplantı sonrası iki başkan basına açıklama yaptı.



AKAY: ADAY GÖSTERMEYECEĞİZ
Dikili halkının son yerel seçimlerde tercihini CHP’den yana kullandığı için CHP grubunun alacağı karara saygı duyacaklarını belirten Akay, “ Kendi parti işlerinde anlaşabilecekleri uzlaşabilecekleri bir başkan vekili seçim ile devam edecekler. Danıştay’dan gelecek karara göre de başkanlık seçimi yapılacak.CHP’nin vermiş olduğu karara saygı duyacağız süreçte … Biz meclise de girmeyebiliriz seçim sırasında. Aday da göstermeyeceğiz. Daha önceden Çiğli’de olan bir olayı burada gerçekleştirmeyeceğiz.Mevcut meclis üyeleri aritmetiğine baktığımız zaman bir de Dikili halkı son seçimlerde CHP’den yana oyunu kullandığından bizim bir aday çıkartarak müdahale etmemiz çok şık olmaz. Belediye meclis üyeleri ve ilçe başkanımız ile de bu yönde bir konuşma yaptım” dedi.

ENGİN: ASIL YARIŞ YEREL SEÇİMLERDE

Cuma gününe kadar başkanvekilini seçeceklerini belirten Engin, AK Parti’nin süreçte göstereceği demokratik tavırdan da memnuniyet duyduğunu belirtti. Engin, “ Asıl hesaplaşma ve yarışma yerel seçimlerde olacak.CHP’li bir belediye başkanı seçilmiş Dikili'de o yüzden AK Parti süreçte demokratik bir tavır sergileyecek.CHP’li bir başkan yerel seçimlere kadar götürecek. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Engin en kısa sürede de yurt dışında bulunan Osman Özgüven’in ülkesine ve Dikili’ye dönmesini umduğunu söyledi.
Akay ve Engin toplantıda AK Parti ve CHP arasında patlak veren üyelik krizi konusunda da ilerleyen süreçte izlenecek yol haritası hakkında da fikir alışverişinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.