Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akay, adaylık söylentilerine Ege Postası aracılığıyla son noktayı koydu

Akay, adaylık söylentilerine Ege Postası aracılığıyla son noktayı koydu

İsmi 2014 seçimlerinde Karabağlar ve Gaziemir ilçeleri dışında Büyükşehir içinde dillendirilen Akay, “ Benim için en büyük mutluluk Başbakanımızın karşısına 2014 seçimleri sonrası Büyükşehir’i kazanmış en az 15 ilçeyi almış bir il başkanı olarak çıkmak” dedi. Akay hem adaylık spekülasyonlarına nokta koydu hem de yerel seçimlerdeki hedefini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 12:37
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yaklaşan yerel seçimlere yönelik kendisi hakkında çıkan ‘adaylık’ söylentilerine Ege Postası aracılığıyla son noktayı koydu. Akay, “ Ben görev adamıyım. Şuan da il başkanıyım. Adaylık düşüncem yok” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE EN AZ15 İLÇE…
Uzun zamandır ismi Karşıyaka Belediye Başkanlığı için geçen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, geçtiğimiz günlerde aday adaylığı için son noktayı koymuştu. Engin, Ege Postası aracılığıyla “Parti içindeki rakiplerim ,eski il başkanları, kongre sürecinde bana destek vermeyenler bile ‘İl başkanı başarılı, partiyi seçime götürsün’ diyorlar. Bende onları kırmayacağım. İstifa etmeyeceğim. Seçimlere İl Başkanı olarak gireceğim” demişti. Engin’in ardından dikkatlerin çevrili olduğu bir başka isim olan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da spekülasyonlara son noktayı koydu. İsmi özellikle Karabağlar ve Gaziemir ilçeleri dışında Büyükşehir içinde dillendirilen Akay, “ Adaylık düşüncem yok. Şuan da il başkanıyım. Partimi seçimlere en iyi şekilde hazırlamak istiyorum. Benim için en büyük mutluluk Başbakanımızın karşısına 2014 seçimleri sonrası Büyükşehir’i kazanmış en az 15 ilçeyi almış bir il başkanı olarak çıkmak. Ancak Genel Merkez ‘şuraya adaysın’ derse biz de adaylık o an başlar. Görev adamıyım. Ben de vazife verildiği anda başlar” dedi.

GEÇMİŞTEKİ HATALARI YAPMAZSAK…
AK Parti İzmir Teşkilatı’nda yerel seçim sürecinde adaylık ekseninde kargaşa yaşanmayacağının altını çizen Akay, “ Geçmişteki hataları yapmazsak başarılı oluruz. Ahde vefayı uygulamanın gerekliliğini her yerde söyleyen biriyim. Gününün neredeyse tamamını parti için çalışarak geçirenler var. Bu isimler seçimlerde dikkate alınacaktır. Başbakanımızda defalarca dile getirdi;aday belirlenirken, kamuoyu araştırması, teşkilat yoklaması yapılacak. STK’lar dinlenecek. İl Başkanına, vekillere sorulacak. Teşkilatlarımızın içi rahat olsun” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.