Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akdağmadeni'nde yaz okulları yoğun ilgi görüyor

Akdağmadeni'nde yaz okulları yoğun ilgi görüyor

Akdağmadeni ilçesinde öğrenciler, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün açtığı kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Yaz tatilini değerlendirmek isteyen 600’e yakın öğrenci, Akdağmadeni İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün açtığı...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 17:56
Akdağmadeni ilçesinde öğrenciler, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün açtığı kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Yaz tatilini değerlendirmek isteyen 600’e yakın öğrenci, Akdağmadeni İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün açtığı kurslara kaydoldu. Öğrenciler; jimnastik, basket, voleybol, masa tenisine kadar bir çok spor dalında eğitim alabiliyorlar. İlgi alanlarına göre öğrenciler, istedikleri branşa kayıt yaptırıyor. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü kapalı spor salonunda yapılan çalışmalar neşeli geçiyor. Öğrenciler hem spor yapıyor hem de eğlenerek geride bıraktıkları yoğun yılın stresini atıyor.

Akdağmadeni İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yüksel Çalışkan, yaptığı açıklamada, yaz okullarına yoğun bir ilgi olduğunu ve bu ilginin her gün daha da arttığını söyledi. Çalışkan, "Yaz okullarında şu anda kayıtlı 500’ün üzerinde sporcumuz var ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Okulumuzda basketbol, voleybol, masa tenisi, güreş, jimnastik, yani bu branşlarda şu an faaliyetlerimiz sürüyor. Ayrıca, tenis kort, masa tenisi de var. Birçok spor dalında faaliyet gösteriyoruz." dedi.

Futbol ve uzak doğu sporlarında da kurslar düzenleyeceklerini, fakat eğitimci bulamadıklarından dolayı açamadıklarını ifade eden Çalışkan, "Hala futbol ile ilgili çalışma aşaması içindeyiz. Açılmasından yanayız. Yaz okullarının amacı, zaten gençlerimizin sportif faaliyetlere katılmalarını sağlayarak sporu sevdirmektir. Bizim buradaki hedefimiz, gençleri spor salonlarına çekmek, spora davet etmek. Çocuklarımız burada, boş zamanlarını spor yaparak en iyi şekilde değerlendiriyor. Bu sayede kötü alışkanlık kazanmalarının da önüne geçmiş oluyoruz. Bu bakımdan spor demek eğitim demek, spor demek terbiye demek." diye konuştu.

Öğrenciler de sevdikleri spor üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Biz buraya gelerek hem eğleniyoruz hem de bir şeyler öğreniyoruz. Mesela takla atmayı, köprü kurmayı burada öğrendik. Bazı arkadaşlarımız basketbolu, bazısı ise voleybolu tercih ediyor. Pek çok arkadaşımız ise diğer spor dallarını tercih ediyor. Burada tatilimizi en iyi şekilde değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.