Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Samsun Protokol Camii’ne onay

Samsun Protokol Camii’ne onay

Samsun’a yapılması düşünülen 15 bin kişilik ‘Protokol Camii’ ile ilgili hazırlanan imar planı değişikliği teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.Samsun Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, Büyükşehir...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 17:51
Samsun’a yapılması düşünülen 15 bin kişilik ‘Protokol Camii’ ile ilgili hazırlanan imar planı değişikliği teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın meclis başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak, Atakum ilçesi sahil kenarında yer alan Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi yerleşkesi içerisine, toplamda 30 bin metrekare alan üzerine yapılması planlanan 15 bin kişilik ‘Protokol Camii’ ile ilgili hazırlanan imar planı değişikliği teklifi görüşüldü.

Teklif hakkında söz alan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Sosyal Güvenlik Kurumu ile İl Emniyet Müdürlüğü binalarının Protokol Camii’nin yapılacağı alanın arkasına inşa edileceğini belirterek, söz konusu yerde trafik sıkışıklığının meydana geleceğini öne sürdü. Atakum İlçesi Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü önünde yer alan kavşaktan, günlük olarak 65 bin araç geçişi olduğunu kaydeden Başkan Burma, “Protokol Camii Samsun kamuoyunda tartışıldı. Bizler camiye değil, yerine karşıyız. Atakum ilçe müftülüğü binası ve ilçede yer alan bazı camiler tadilata muhtaç durumda iken, kimsenin cebinden bir kuruş çıkmıyor. 15 bin kişilik cami için adım atılıyor. Burada kent merkezi projesini dillendirdik, kamuoyunun görüşü bile alınmadı. Şimdi kütle yoğunluğu büyük olan bir cami, ilçenin girişine konulacak. Burada meclis iradesinin üzerine çıkılıyor ve üzülüyorum. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin iradesinin yok sayıldığını, geçmişte Atakum kaymakamlık binası, İl Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi projelerinde yaşadık. Bu projelerde tekil irade galip geldi, şu an sözün bittiği yerdeyiz. Belediye meclisinin bir fonksiyonu yok. Atakum’a bu kötülüğü yapmayalım. Belediyelerin görevi, kentin enerjisini harcamak değil, doğru yönetmektir. Gelin halkın ibadet yapacağı bu camiyi, eski havaalanı yerleşkesine yapalım.“ dedi.

Daha sonra söz alan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun’da müsait yerler varken, caminin yapılacağı yere anlam veremediğini söyledi. Protokol Camii kararının Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin vicdanını sızlatacağını iddia eden Başkan Demirtaş, “Protokol Camii, Atakum ilçesinin trafik yoğunluğunun fazla olduğu bir yere yapılıyor. Ben müfettişlik görevim içerisinde iken Hatay Dörtyol’da kamu binalarının şehir dışına yapıldığını ve sonra kamu binalarının çevrelerinin bir merkez haline geldiğini gördüm. Hep birlikte vicdanımızın sesini dinleyelim. Teklifi bekletelim ve kim bu projede ısrarcıysa gidip onunla görüşelim. İsmini doğru bulmasam da Protokol Camii kolay ulaşılabilir yerde olmalıdır.“ şeklinde konuştu.

TEKLİF, AK PARTİ MECLİS ÜYELERİNİN ÇOĞUNLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın, Protokol Camii ile ilgili hazırlanan imar planının bekletilmesi yönünde önerdiği teklif mecliste oylamaya sunuldu ve reddedildi. Daha sonra Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi yerleşkesi içerisine toplamda 30 bin metrekare alan üzerine yapılması planlanan 15 bin kişilik ‘Protokol Camii’ ile ilgili hazırlanan imar planı değişikliği teklifi oylamaya sunuldu ve MHP, CHP meclis üyelerinin ret oyuna rağmen AK Parti meclis üyelerinin çoğunluğu ile kabul edildi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Erkan, teklifin iptali için dava açacaklarını bildirdi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.