Dolar 34,1537
%0.17
Euro 38,0153
%-0.2
Altın 2.886,670
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akdeniz Belediyesi'nde yaz dönemi ücretsiz tiyatro kursları başladı

Akdeniz Belediyesi'nde yaz dönemi ücretsiz tiyatro kursları başladı

Mersin merkez Akdeniz Belediyesi’nin yaz dönemi ücretsiz tiyatro kursları başladı.Belediyeden yapılan açıklamada, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yaz tatilini verimli ve eğlenceli bir şekilde değerlendirmek...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 15:09
Mersin merkez Akdeniz Belediyesi’nin yaz dönemi ücretsiz tiyatro kursları başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yaz tatilini verimli ve eğlenceli bir şekilde değerlendirmek isteyen gençler için tiyatro kursu başladığı bildirildi. Ücretsiz verilen kurslar sayesinde tiyatro sanatına gönül veren gençler, sahne tozunu yutmanın heyecanını yaşayacak. 13 yaş üzerindeki herkesin başvurabileceği kursta kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak ‘genel sahne bilgisi, rol ve mimik, vücut ve dans eğitimi’, belediyenin konferans salonundaki sahnede, alanında yetkin tiyatro eğitmenleri tarafından veriliyor. Eğitimler, Salı ve Perşembe günleri 14.00-16.30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

İki ay sürecek kurs sonunda tiyatro eğitimi alan gençler, beceri ve performanslarını, sergileyecekleri bir oyunla sanatseverlerin karşısına çıkacak. Ücretsiz tiyatro kurslarına başvurmak isteyen gençler, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne, (0324) 336 6583 nolu telefondan dahili 131’den ulaşabilecek.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, tiyatro kursuna 2 hafta içerisinde 30’un üzerinde gencin başvuru yaparak eğitim almaya başladığını söyledi. Bu sayının önümüzdeki günlerde artacağını anlatan Türk "Tiyatroya gönül veren gençlerimiz ve çocuklarımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir toplumun kültür ve sanattaki seviyesi, o toplumun her alandaki gelişmişlik düzeyini yansıtır. Bu anlamda özellikle ailelere çağrım, sanatın hangi dalı olursa olsun, yeteneği olan çocuklarını bu tür aktivitelere yönlendirmeleri, onlara destek olmalarıdır." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.