Dolar 34,1537
%0.17
Euro 38,0153
%-0.2
Altın 2.886,670
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alperen Ocakları: ABD ve Batı Mısır demokrasi konusunda sınıfta kaldı

Alperen Ocakları: ABD ve Batı Mısır demokrasi konusunda sınıfta kaldı

Alperen Ocakları Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Başkanı Mehmet Çayır, Avrupa Birliği'nin(AB), Mısır'daki askeri darbeye net bir şekilde askeri diyememesini kınadıklarını bildirdi. Mehmet Çayır, yaptığı açıklamada, AB'nin...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 14:55
Alperen Ocakları Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Başkanı Mehmet Çayır, Avrupa Birliği'nin(AB), Mısır'daki askeri darbeye net bir şekilde askeri diyememesini kınadıklarını bildirdi.

Mehmet Çayır, yaptığı açıklamada, AB'nin Mısır'da Muhammet Mursi'ye karşı yapılan askeri darbe ve Suriye'de Beşar Esed'in 2 yıldır yaptığı katliamlara sessiz kalmasının 'demokrasi' ve 'hukukun üstünlüğü' gibi evrensel ilkeleri içten özümsemediğini gösterdiğini kaydetti.

Mursi'ye yapılan askeri darbenin arkasında Afrika ve Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırmak ve Türkiye'nin bölgede etkin güç olmasını istemeyen karanlık güçlerin olduğunu belirten Çayır, ABD ve AB'nin işine geldiği gibi demokrat ve işine geldiği gibi demokrasi havarisi kesildiğini söyledi.

Çayır, ABD ve Batı'nın dünyada ezilen, horlanan, şiddete maruz kalan ve zulme uğrayan Müslüman ve mazlum Türklere karşı hep üç maymunu oynadığını ifade etti. Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD ve batı çıkarları doğrultusunda demokrasiyi savunuyor. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri krallıkla yönetilmesine karşı ABD'de hiç bir zaman bu ülkelere demokrasi gelsin dememiştir. ABD ve AB Libya'da menfaatleri uyuşmayınca Kaddafi'yi diktatör diyerek petrol için bölgeye geldi. Batı'nın ve ABD'nin Libya, Irak ve Suriye'deki çifte standardı bugün Mısır'da Mursi'ye karşı yapılan askeri darbede de sürüyor. ABD'de ve Batı'nın demokrasi söylemleri yalandan ibaret. 20 yıl önce Sırplar Bosna-Hersek'te katliam yaparken seslerini çıkarmayan ABD ve Batı, bugünde Suriye'de, Filistin'de Doğu Türkistan'da Arakan'da ve Mısır'da yapılanlara sesini çıkarmıyor. Çünkü ölenler Müslüman. Çünkü petrol yok. Bu nedenle görmedik, duymadık ve bilmiyoruz üç maymununu oynamaya devam ediyorlar. Batı ve ABD'de demokrasi konusunda Mısır'da sınıfta kaldı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.