Dolar 34,1518
%0.16
Euro 38,0586
%-0.09
Altın 2.888,510
%0.47
Bist-100 9.899,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu resmen kuruldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu resmen kuruldu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun (TGF) gazetecilik mesleğine ve sorunlarına uzak bir yaklaşım sergilemesi Türkiye’deki cemiyetleri yeni bir oluşumun içine taşıdı. Türkiye’nin 7 Coğrafi Bölgesinde Bölgesel Federasyonlar kurma çalışması...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 15:36
Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun (TGF) gazetecilik mesleğine ve sorunlarına uzak bir yaklaşım sergilemesi Türkiye’deki cemiyetleri yeni bir oluşumun içine taşıdı. Türkiye’nin 7 Coğrafi Bölgesinde Bölgesel Federasyonlar kurma çalışması başlatan Gazeteciler Cemiyetleri, Akdeniz Bölgesi'nde de Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'nu (AGF) kurdu.

    Daha önce kuruluşlarını açıklayan Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nun ardından kurulan ve Merkezi Antalya’da olan AGF’nin kuruluşunda Antalya, Isparta, Hatay, Osmaniye Aktif ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetleri yer alıyor.

    Kuruluşunun ardından kurucu cemiyetleri ziyaret eden AGF Başkanı Mevlüt Yeni, Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde federasyonun kuruluş amacı ve geldiği son durum hakkında bilgiler verdi.

    Amaçlarının, basın’a yönelik yapılan dış saldırılara ve olumsuz etkenlere karşı, dik duran bir meslek örgütü kurmak olduğunu belirten AGF Başkanı Yeni, “Biz Antalya’dan Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş’a kadar olan bölgede cemiyetlerimizle güç birliği oluşturduk. Bunun sebebi de mesleğimizin çok ciddi sorunları var. Sahadaki emekçi arkadaşların çok sorunları, dertleri var. Mesleğimizin sosyal ve ekonomik açıdan çok sıkıntıları var. Mesleğimiz en fazla eleştiri ve saldırı alan bir dönemi yaşıyor. Bütün bunların karşısında güç birliği çatısı altında, daha çabuk mesleğimizle ilgili problemlere, sorunlara yanıt vermek adına bir bölgesel federasyon oluşturma kararı aldık ve bunun için AGF’yi kurduk.” dedi.

    Şu anda Türkiye’nin 7 Coğrafi Bölgesinde Federasyonlar kurulma çalışması yapıldığını ve AGF ili birlikte Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Gazeteciler federasyonlarının kurulduğunu belirten Mevlüt Yeni, “Bölgesel federasyonların kuruluşundan sonra Konfederasyon çatısı altında buluşacağız. Bölgemizdeki bir problemi biz federasyon olarak çözemiyorsak konfederasyona taşıyacağız. Burası da Türkiye’ye taşıyacak. Böylece Türkiye’nin her yerindeki meslektaşlarımızı kucaklayan bir organizasyona imza atacağız. Kurulacak konfederasyon Türkiye’nin en güçlü, en fazla içinde gazeteci barındıran meslek örgütü olacak. Ben şahsen, bir koltuk savaşı, kavgası yaşanmayacağına inanıyorum. Birlikte olduğum arkadaşlarımın da aynı duygulara olduğumu biliyorum.” diye konuştu.

    Osmaniye AGC Başkanı ve AGF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir ise “Öncelikle bugün bizleri ziyaret eden Federasyon Başkanımız Sayın Mevlüt Yeni başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyemiz ve Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’a teşekkür ediyorum. Böylesi bir bölgesel birlikteliğin içerisinde olmaktan mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki ilerleyen süreçte meslektaşlarımıza güzel hizmetler sunacağız. Bölgemizdeki meslektaşlarımızın birbirleriyle kaynaşmaları, fikir alışverişinde bulunmaları mesleğimize ve meslektaşlarımıza güç katacaktır. Akdenizin sıcaklığına Çukurova'nın samimiyetini katarak AGF’yi Türkiye’nin gözde federasyonlarından birisi yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

    Toplantı sonunda AGC Başkanı Ali Cihangir AGF Başkanı Mevlüt Yeni ile misafirlerine Özel İdare'nin ürettiği Beymail Fıstık Ürünlerinden hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.