Dolar 34,0669
%0.02
Euro 38,0422
%0.36
Altın 2.821,160
%0.65
Bist-100 9.774,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akıllı çöp toplama sistemiyle yakıttan tasarruf sağlanacak

Akıllı çöp toplama sistemiyle yakıttan tasarruf sağlanacak

Başakşehir Belediyesi, daha temiz ve modern bir Başakşehir için yeraltı çöp konteyneri uygulamasını yaygınlaştırıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yılbaşına kadar 400 konteynerin montajını daha tamamlayacak. Proje ile birlikte yer altı...

  • Ege Postası
  • 22.08.2013 - 11:41
Başakşehir Belediyesi, daha temiz ve modern bir Başakşehir için yeraltı çöp konteyneri uygulamasını yaygınlaştırıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yılbaşına kadar 400 konteynerin montajını daha tamamlayacak. Proje ile birlikte yer altı çöp konteynerlerine yerleştirilecek akıllı çöp toplama sistemi sayesinde, çöp miktarı konteynere gitmeden araçtan veya merkezden tespit edilerek aracın rotası belirlenecek. Böylelikle, aracın gereksiz mesafe kat etmesinin önüne geçilecek, yakıttan tasarruf sağlanacak.

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelinde uygulanmaya başlayan modern yer altı çöp konteyneri sistemiyle, çöp ve atıkları yer altında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçerken görsel kirliliği de ortadan kaldırıyor. Kayaşehir’de 200 konteynerin montajı Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldı. Kayaşehir’den sonra Başakşehir 1. Etap ve Boğazköy’de de çalışmalar başladı. Yılbaşına kadar Başakşehir genelinde 400 çöp konteyneri yerleştirilmesi planlanıyor. Çalışmaların bitmesinin ardından diğer bölgelerde de montaj işlemine devam edilecek.

Başakşehir’de yaşayan vatandaşların ihtiyaçları ve atık eğilimleri göz önüne alınarak geliştirilen Modern Yer altı Konteyneri Akıllı Çöp toplama projesi hijyenik, uzun ömürlü, estetik görünümlü konteynerlerle çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.