Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksu'da belediye personeline iş sağlığı eğitimi

Aksu'da belediye personeline iş sağlığı eğitimi

Antalya Aksu Belediyesi, personeline iş kazası, mesleki hastalıklar ve ağırlıklı olarak da iş güvenliği konusunda eğitim verdi.        İş güvenliği uzmanı Ömer Tanman, iş kazasının iki sebeple meydana...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 13:48
Antalya Aksu Belediyesi, personeline iş kazası, mesleki hastalıklar ve ağırlıklı olarak da iş güvenliği konusunda eğitim verdi.

        İş güvenliği uzmanı Ömer Tanman, iş kazasının iki sebeple meydana geldiğini, emniyetsiz durum ve emniyetsiz hareket sonucunda kazaların oluştuğunu anlattı. Emniyetsiz durumdan işverenin sorumlu olduğunu dile getiren Tanman, işçilerin eğitilmemesinin emniyetsiz bir durum olduğunu, emniyetsiz araçlarla çalışmanın da sıkıntı olduğunu dile getirdi. İşçilerin koruyucuları olmadan makinelerde çalışmaması gerektiğini hatırlatan uzman Tanman, "İşveren kadar işçiler de iş güvenliği konusunda sorumlulukları var. Elektrikli ortamlarda voltajı kapatmadan çalışmak, düşme tehlikesi olan yerlerde emniyet kemeri takmamak, kişisel koruyucu malzemeleri kullanmamak işçilerin hatası." şeklinde konuştu.

        Yönetmeliklere işçinin de işverenin de uymak zorunda olduğunun altını çizen Tanman, kurallara uyulmaması halinde işveren için cezai yükümlülüklerin olduğunu, işçinin ise yaralanarak ya da hayatını kaybederek cezasını peşin ödediğini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.