Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa hazırlıklarını tamamladı

Aliağa hazırlıklarını tamamladı

Aliağa Belediyesi, yeni oluşturduğu 9 Bin metrekarelik yeni kurban satış alanını düzenleyerek kullanıma sundu.

  • Ege Postası
  • 18.10.2012 - 10:11

İZMİR- Güzelhisar köyü yolu üzeri eski cezaevi arkasında kurulan kurban satış alanı satış yapan ve alışveriş yapan yurttaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde oluşturuldu. Büfe, lavabo, kesim yeri ve görevlinin bulunduğu yeni kurban satış alanında bulunan tüm kurban satış noktaları doldu. Yaklaşan bayram öncesi kurbanlıklar alıcı beklerken kurban satıcıları fiyatların gecen yıla oranla düşük olduğunu belirtti.

 BAŞKAN OĞUZ “HAZIRLIKLARIMIZ BİTMEK ÜZERE”

Hem satıcıların hem de yurttaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanan kurban satış yerinde; belgesi olmayan, sağlıksız ve hastalıklı hayvanların satışının önüne geçmek için Aliağa Belediyesi zabıta ve veteriner ekipleri bayram sonuna kadar denetimlerine aralıksız devam edeceğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Kurbanlık satışı, kesim yerleri, kesim yerlerinin temizliği, kurban atıklarının sağlıklı şekilde toplanması kent ve toplum sağlığı açısından son derece hassas konular. Aliağa Belediyesi olarak hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. İlçemizde yurttaşlarımızın sorunsuz bir bayram geçirmesi için çalışıyoruz.”dedi.

 

KESİM ÜCRETİ; KÜÇÜKBAŞ 45, BÜYÜKBAŞ 165 LİRA

İlçe kurban hizmetleri komisyonunca verilen karara göre yurttaşlar kurbanlarını; Aliağa Mezbahanesi, Belediye Tamir Bakım Atölyesi, Belediye Çarşamba Pazarı, Viking Evleri Meydanı, Helvacı Mezbahanesi, Petkim İlköğretim Okulu Araç Yıkama Yeri, Petkim Siteler Lokal 3 arkası araç yıkama yerinde kesebilecek. Bu arada İzmir Kasaplar Odası, İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve İzmir Valiliği’nin ortak kararınca belirlenen ve Aliağa’da da uygulanacak fiyatlara göre küçükbaş kurbanlık kesim fiyatı 45 lira, büyükbaş kurbanlık kesim fiyatı ise 165 lira olarak belirlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.