Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova eğitim için paraya gerek yok

Balçova eğitim için paraya gerek yok

Tüm çocukların kaliteli ve eşit eğitim alabilmesi için eğitim kurumlarına ve eğitim sistemine desteği ile toplumun tüm kesimlerinin takdirini toplayan Balçova Belediyesi, Semt Etüt Merkezleri ile çocuklara dershane hizmeti veriyor.

  • Ege Postası
  • 18.10.2012 - 09:22
 İZMİR- Balçovalı çocuklar okul saatleri dışında gidecekleri Semt Öğrenci Çalışma Evi’nde, öğretmenler gözetiminde derslerini çalışacak, özel der çalıştırma programlar ile bilemedikleri konuları rahatlıkla öğrenecek.

 Balçova Belediyesi’nin eğitim sistemine yaptığı katkılara her gün bir yenisi ekleniyor. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya iki yıldır uyguladıkları Semt Öğrenci Çalışma Evi’nin yeni öğretmen kadrosu ile bu sene çok yüksek başarılar hedeflediğini ifade etti. Çetin Emeç Mahallesi’nde belediyeye ait 350 m2 alanda kurulu olan Çalışma Evi’nde; 4 sınıf, 1 kütüphane, 5 bilgisayarı bulunan internet odası, mutfak ve tuvalet bulunuyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Tarih ve Coğrafya derslerinin verildiği Semt Öğrenci Çalışma Evi’nde maddi durumu dershaneye gitmeye uygun olmayan 6, 7, 8 sınıflardan toplam 120 öğrenci eğitim alıyor. Okul dışındaki zamanda Çalışma Evi’ne gelecek olan öğrenciler, burada hem okul müfredatı ile aynı zamanda işlenecek derslere girebilecek hem de ders dışı saatlerde çalışma odalarında öğretmenlerden birebir ders alabilecek.

 

İlk etapta Çetin Emeç Mahallesi’ndeki 80. Yıl Orhangazi İ.Ö.O’ndaki öğrencilere hizmet verecek olan Çalışma Evi’nde Üniversiteyi bitirdikten sonra atanamayan öğretmenler ile çalışmaya başladıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz yıllardır eğitimin Anayasal bir hak olduğunu vurguluyoruz. Bu ülkede sadece parası olanlar iyi eğitim almamalı. Devlet tüm çocuklara eşit ve kaliteli eğitim vermelidir. Biz bu gidişe bir nebze de olsun dur demek için eğitime yatırım yapıyoruz. Amacımız Balçova’daki tüm çocukların eşit eğitim imkanlarına sahip olması. Burada çocuklarımız özel ders alacak, kütüphaneyi kullanacak, internetten ödevlerini yapacak ve daha başarılı olacaklar” dedi.

 

Balçova Belediyesi’nin Eğitim Kurumlarına ve Eğitim Sistemi’ne yaptığı hizmetler

 

*Okulların iç ve dış cephelerinin boyanması

*Bakım-onarım ve çevre düzenlemelerinin yapılması

*Tüm okullardaki birinci sınıfların tamamına diğer sınıfların bir bölümüne bilgisayar ve projeksiyon cihazı verilmesi

*Her okulda bir güvenlik bir de temizlik personelinin görevlendirilmesi

* Ücretsiz Okul Öncesi Eğitimi’nin verilmesi

*Vali Kutlu Aktaş İ.Ö.O’nun depreme karşı güçlendirmesi

*Her yıl 2 bin çocuğun kıyafet, kırtasiye ve okul araç gereçlerinin alınması

*200 çocuğun ücretsiz olarak servisle evlerinden okula götürülmesi

*6 bin çocuğa Ücretsiz Spor eğitiminin verilmesi

*Ücretsiz Yaz Okulları

*384 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu

*Ücretsiz Anıtkabir ve Çanakkale Gezileri

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.