Dolar 34,2629
%-0.02
Euro 37,4151
%-0.22
Altın 2.928,620
%0.01
Bist-100 8.760,00
%-1.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman siyasetinde söz düellosu: Çöle başbakan olsan kum kıtlığı olur

Alman siyasetinde söz düellosu: Çöle başbakan olsan kum kıtlığı olur

Alman Meclisi'nde Avrupa Birliği (AB) konusunun görüşüldüğü oturum, Başbakan Angela Merkel ile ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Peer Steinbrück arasında söz düellosuna dönüştü. Merkel, AB üyesi ülkelere...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 13:07
Alman Meclisi'nde Avrupa Birliği (AB) konusunun görüşüldüğü oturum, Başbakan Angela Merkel ile ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Peer Steinbrück arasında söz düellosuna dönüştü. Merkel, AB üyesi ülkelere seslenerek mali planlama konusunda acil uzlaşma talep ederken, Steinbrück ise Merkel hükümetinin AB politikalarını yerden yere vurdu.

Başbakan’ın AB politikasında yeni hiçbir şey olmadığını, hep aynı şeyi tekrarladığını belirten Steinbrück, “AB’nin ‘ezber sözlere’ ihtiyacı yok. İşsiz sayısı 26 milyona ulaştı, 25 yaş altındaki 6 milyon genç işsiz. Bunların hepsi sizin tasarruf politikanızdan kaynaklanıyor.” dedi. Hıristiyan Birlik Partileri’nin seçim vaatlerini de eleştiren Steinbrück, bu vaatleri nasıl yerine getireceklerini ve bunun kaynağını nereden bulacaklarını açıklamalarını istedi.

Avrupa Birliği (AB) zirvesi öncesi Başbakan Angela Merkel, Federal Meclis’i federal hükümetin Avrupa politikaları hakkında bilgilendirdi. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) siyasetçisi Merkel üye ülkelerin yöneticilerine 2014-2020 yılları için mali planlama konusunda seslendi. Merkel, “Tüm katılımcılar kararlı bir şekilde uzlaşma sağlamak için çaba sarf etmeli.” dedi. AB’de reformun kaçınılmaz olduğunu belirten Merkel, “Avrupa’yı, özellikle Euro-Bölgesi’ni yeniden güçlü yapmak için üye ülkelerde yapısal reform ve ekonomi politikalarında yakın işbirliği gerekli. Almanya’nın krizden güçlenerek çıktığı gibi Avrupa da güçlenmeli” diyerek bunun Almanya’nın çıkarına olduğunu vurguladı.

"PARAYLA NASIL İŞ YAPILACAĞINI BİLMİYORSUNUZ"

Peer Steinbrück ise sözlü ‘düelloya’ ateşli başladı. Başbakanın AB politikasında yeni hiçbir şey olmadığını, hep aynı şeyi tekrarladığını belirten Steinbrück, “AB’nin ‘ezber sözlere’ ihtiyacı yok. İşsizlik sayısı 26 milyona ulaştı, 25 yaş altındaki 6 milyon genç işsiz. Bunların hepsi sizin tasarruf politikanızdan kaynaklanıyor” dedi. Merkel’in bu sorunlara hükümet açıklamasında değinmediğini vurgulayan Steinbrück, hükümetin 3 Temmuz’da gençler arasındaki işsizlik sorunu ile ilgili düzenleyeceği zirvenin diğer 45 zirve gibi içi boş olmaması gerektiğini vurguladı. Birlik partilerinin seçim vaatleri üzerinde duran Steinbrück, bu vaatleri nasıl yerine getirecekleri ve gerekli paraları nerden bulacaklarını açıklamalarını istedi. “Almanya’nın yeni borcu 400 milyar Euro’yu geçti. Siz parayla nasıl iş yapılacağını bilmiyorsunuz. Çöle yönetici olsanız, kum kıtlığı olur.” diyen Steinbrück, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim yeni Avrupa hareketine ihtiyacımız var. Avrupa’da da daha fazla demokrasi gerek. Bu hükümetten bekleyecek bir şey yok, değişim zamanı geldi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.