Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'da 'Demokrasiye Saygı' mitingleri

Almanya'da 'Demokrasiye Saygı' mitingleri

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından bu Pazar günü Düsseldorf’ta yapılması planlanan ‘Demokrasiye Saygı Mitingi’ için Stuttgart’tan yirmi, Münih’ten on otobüs kaldırılacak. Mitinge elli bin kişinin katılması bekleniyor.UETD...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 10:58
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından bu Pazar günü Düsseldorf’ta yapılması planlanan ‘Demokrasiye Saygı Mitingi’ için Stuttgart’tan yirmi, Münih’ten on otobüs kaldırılacak. Mitinge elli bin kişinin katılması bekleniyor.

UETD Stuttgart Başkanı Davut Sanatçı’nın yaptığı açıklamaya göre en az 50 bin kişinin katılması beklenen miting için Stuttgart’ın Feuerbach, Sindelfingen, Ludwigsburg, Renningen ve Backnang bölgelerinden ücretsiz olarak 20 otobüs kaldırılacak. Otobüslerle yaklaşık bin kişinin Düsseldorf’a gideceğini ifade eden Sanatçı, kendi özel araçları ile de en az bin kişinin Stuttgart’tan Düsseldorf’a mitinge gideceğini tahmin ettiklerini söyledi.

UETD Bavyera Başkanı Abdullah Sarıaltın da Münih’ten on otobüs kaldırılacağını duyurdu. Gezi Parkı olaylarına tepki göstermek amacıyla gerçekleştirilecek mitingle ilgili olarak Sarıaltın, Almanya çapında katılımın yüksek olmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. Sarıaltın, “Ülkemizin maruz kaldığı bu haksız muameleye kayıtsız kalmamız beklenemezdi. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu mitinge davet ediyoruz.” dedi.

Öte yandan yarın Münih’te gerçekleşecek yürüyüşe hazırlık için bir toplantı gerçekleşti. Çok sayıda sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda mitingle alakalı görüş ve tavsiyeler dile getirildi. Taşınacak pankartlar ve dövizlerde daha çok milli birlik mesajlarının verilmesi ve seçimle gelen hükümetin yine seçim yoluyla gitmesi konusunda mesaj verilmesinin önemine vurgu yapıldı. Katılımcıların önemle üzerinde durduğu bir diğer husus ise, yürüyüş esnasında herhangi bir provokasyona gelinmemesi ve bu konuda azami dikkat gösterilmesi hususu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.