Dolar 34,2409
%0.29
Euro 37,8075
%0.09
Altın 2.936,160
%0.69
Bist-100 8.898,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'da hasta bakıcılar da bakıma muhtaç

Almanya'da hasta bakıcılar da bakıma muhtaç

Almanya’da vasıflı eleman eksikliğinin en çok gözlemlendiği sektörlerden biri de sağlık sektörü. Özellikle hasta bakıcı sayısının eksik olması, var olan hasta bakıcı kadrosunun da yaşlanmasına sebep oluyor. Sektöre taze kan bulunamaması...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 09:42
Almanya’da vasıflı eleman eksikliğinin en çok gözlemlendiği sektörlerden biri de sağlık sektörü. Özellikle hasta bakıcı sayısının eksik olması, var olan hasta bakıcı kadrosunun da yaşlanmasına sebep oluyor. Sektöre taze kan bulunamaması ise yaşlı hasta bakıcıların sağlığını tehdit ediyor.

Almanya’da vasıflı eleman eksikliğine istihdam edilen vasıflı elemanların giderek yaşlanması da eklenince en büyük tehlikeyi sağlık sektörü yaşıyor. Bremen Üniversitesi bilim adamlarının Hildesheim’da Katolik Piskoposluğa ait yaşlı bakımı servisi ve Caritas’ta görevli 600 çalışan üzerinde gerçekleştirdiği araştırma, yaşlanan bakım kadrosunun sektörü nasıl zorladığını bir kez daha ortaya koydu.

ZORLAYICI İŞ KOŞULLARI

Araştırmaya göre 2009 yılında hasta bakıcıların dörtte biri 50 yaş ve üzerindeydi. Yeni doğan bebek sayısının gerilemesi ve başvuruların azalması neticesinde ise 35 yaşın altında olan çalışanların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Bununla birlikte sağlık sektörünün hasta bakıcılardan beklentilerinin çoğalması, zorlayıcı iş koşulları çalışanlardan olağanüstü hizmetlerin talep edilmesini beraberinde getiriyor. Bilhassa yaşlı elemanlar bu baskıyla karşı karşıya kaldıklarında kendi sağlıklarının tehlikeye girmesi gibi bir sonuç doğuyor. Bu grup ayrıca, genç çalışanlara eğitim seminerlerine daha sık katılarak kendini geliştirmeye çalışıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.