Dolar 34,1581
%0.14
Euro 38,0417
%-0.33
Altın 2.921,380
%0.23
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altın Koza’ya Finlandiya ilgisi

Altın Koza’ya Finlandiya ilgisi

Finlandiya’nın Türkiye Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaretinde Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nden övgüyle söz etti. Vaskunlahti, yapılacak işbirliği sonucu festival...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 15:06
Finlandiya’nın Türkiye Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaretinde Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nden övgüyle söz etti. Vaskunlahti, yapılacak işbirliği sonucu festival kapsamında Fin filmlerinin gösterilebileceği önerisinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz her alanda olduğu gibi kültürel ve sanatsal işbirliğine de hazır olduklarını vurguladı.
Fin Büyükelçisi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Zihni Aldırmaz, yeni atanan ve ziyarette hazır bulunan Finlandiya’nın Adana Fahri Konsolosu Hüseyin Nuri Çomu’yu kutladı, böyle bir tercihin Finlandiya açısından çok yerinde olduğunu söyledi.
“Emaneti doğru ellere teslim etmişsiniz. Çünkü kendisi Adana’nın kimliğini oluşturan bir aileye mensup.” ifadesini kullanan Zihni Aldırmaz, Büyükelçi’ye Adana ile ilgili bilgiler verdi.
Zihni Aldırmaz, Adana’nın 4 bin yıldır yerinin ve isminin değişmediğini ve 10 bin yıllık tarihi bulunduğunu belirterek, “Bölgenin 350 kilometre sahili var. 2 nehir Toroslar’dan çıkar ve ovayı sulayarak Akdeniz’le buluşur. Burası dünyanın en önemli ovalarından biridir. Tarihi bakımdan da önemli özellikleri vardır. 100’e yakın kalenin olduğu bölge aynı zamanda İpek Yolu’nun geçiş noktalarından biridir. Ayrıca MÖ 300 yıllarında Yumurtalık’ta organ nakli yapıldığı biliniyor. Bölgemiz bugün de sağlık turizminde önemli bir merkezdir.” dedi.
Dünyanın kullanılan en eski köprüsü olan Taşköprü’nün Adana’da bulunduğunu belirten Zihni Aldırmaz, bölgenin Ortadoğu, Afrika ve Türk Cumhuriyetleriyle köprü olduğunu anlattı.
Finlandiya’nın Türkiye Büyükelçisi Nina Vaskunlahti de ‘Muhteşem ve fantastik’ olarak nitelediği Adana’da çok iyi karşılandıklarını söyledi.
Altın Koza Film Festivali’nden övgüyle söz eden Büyükelçi Vaskunlahti, “Altın Koza Film Festivali ve Tiyatro Festivali’nde işbirliği içinde olmak isteriz. Fin filmlerinin ve tiyatro oyunlarının bu festivaller kapsamında gösterilmesine köprü olabiliriz.” şeklinde konuştu.
6 yıllık aradan sonra Finlandiya Fahri Konsolosluğu’nu yeniden açtıklarını belirten Büyükelçi Vaskunlahti, Hüseyin Nuri Çomu’nun bu görevi en iyi şekilde yapacağına inandığını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da ekonomik ilişkilerin yanısıra kültürel ve sanatsal anlamda da işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.
Zihni Aldırmaz ziyarette Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti’ye Toroslor’a özgü el dokuması kilim ve “Çukurova’da Doğa ve Tarih” kitabını hediye etti.
Ziyaretin son bölümünde Zihni Aldırmaz, Finlandiyalı konuklara Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binasını gezdirdi, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın prova yaptığı tiyatro salonu hakkında bilgi verdi.
Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nermin Akray da hazır bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.