Dolar 34,6539
%0.03
Euro 36,6501
%0.74
Altın 2.942,120
%0.36
Bist-100 9.640,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altıngençler 'Demobil' i tanıttı

Altıngençler "Demobil" i tanıttı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) eğitim gören bir çok öğrencinin, öğretim üyelerinin öncülüğünde oluşturduğu Solaris ekibi, 5 ay gibi kısa bir sürede saatte yaklaşık 100 kilometre hız yapıp, 100 kilometre menzili olan 'Demobil' adlı elektrikli otomobil üretti. Her biri birbirinden başarılı öğrenciler, ürettikleri elektrikli otomobilin tanıtımını yaparak, gelecekte daha başarılı çalışmalara imza atacaklarının sözünü verdi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2014 - 09:32
İZMİR- Tanıtım, DEÜ Rektörlük hizmet binası DESEM salonunda saat 17.30'da yapıldı. Tanıtıma, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) Çağkan Aydoğdu, DESUM Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Bayram, proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gören, proje koordinatörü Burak Bayrak, projenin İzmir Lansmanı sorumlusu Barış Apaydın, Mühendislik Fakültesi'nden öğretim üyeleri, projede yer alan öğrenciler ve davetliler katıldı. Prof. Dr. Bayram, "Öğrenciler çalışmalarında boyut değiştirdi, güneş enerjisinden elektrik enerjisine geçtiler. İZKA'nın her üniversiteden yalnızca bir projeye destek vermesi üzerine, üniversitemizdeki bir çok fakülteden öğrenci ve akademisyenin projeleri tek bir çatı altında toplandı. Başarılı bir çalışma oldu ve bunun devamı da gelecek" dedi. 

Ardından Rektör Prof. Dr. Füzün, projede başarılı bir çalışmaya imza atan öğrenci ve akademisyenleri kutladı. Daha önce güneş enerjisiyle hareket eden otomobillerle yurtiçi ve yurtdışında bir çok yarışmaya katılıp derece alan DEÜ Solaris ekibi adına, Emre Akbıyık, Yusuf Can Arslan, Burak Bayrak ile Barış Apaydın, Dokuz Eylül Elektrikli Otomobil (Demobil) hakkında bilgiler aktardı. Dört genç, yaklaşık 5 ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamladıkları elektrikli otomobilin, hem güneş hem de şebeke enerjisiyle şarj edilebildiğini, menzilinin 100 kilometre ve maksimum hızının da satte 100 kilometre olduğunu, iki kişilik ve 250 kilogram ağırlığındaki aracın dış gövdesinin kompozit ile karbon fiberden üretildiğini kaydetti. İki genç, ekibin gelecekte farklı elektrikli araçlar üretmek için de çalışma içinde olduklarını dile getirdi. Daha sonra Prof. Dr. Füzün, Aydoğdu'ya İZKA'nın destekleri nedeniyle teşekkür belgesi verdi. Ardından Rektör Füzün elektrikli otomobili kısa mesafede kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.