Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anadolu’nun tüm renkleri Balçova’da

Anadolu’nun tüm renkleri Balçova’da

Gençleri sosyal ve kültürel aktivitelerle uluşturmak için kurulan Balçova Halk Oyunları Topluluğu’nun düzenlediği Halk Oyunları Şenliği'nde 7’den 70’e yüzlerce insan muhteşem bir gösteri sergiledi.

  • Ege Postası
  • 01.06.2015 - 11:45
Balçova'da geleneksel hale gelen Halk Oyunları Şenliği, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP İzmir Milletvekili Adayları Zekeriya Temizel ve Tuncay Özkan, belediye meclis üyeleri ve Balçovalıların izlediği gösteri Anadolu’nun değişik kültürlerini Balçova’ya taşıdı. Trakya’dan Diyarbakır’a, Muğla’dan Artvin’e kadar birçok yörenin halk oyunlarını başarıyla oynayan ekipler izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
 
Geceyi düzenleyen Balçova Halk Oyunları Topluluğu Başkanı Melike Dikmen’e teşekkür ederek çiçek veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya "Yüzlerce insana kültürümüzün motiflerini öğretmeye çalışıyoruz. Burada yüzlerce insan da bu kültürü tanıyarak eğlenceli vakit geçiriyor. Anadolu’nun tüm renklerinin barış içinde yaşayacağı günler uzak değil” diye konuştu.

CHP Milletvekili Adayları Zekeriya Temizel ve Tuncay Özkan ise “Bu güzellikleri kardeşçe birlikte yaşamak varken, kötü düşüncelere, kutuplaştırmalara izin vermeyelim” şeklinde konuştular. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.