Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da 26 bin metrekarelik alana 400 zeytin fidanı

Bornova’da 26 bin metrekarelik alana 400 zeytin fidanı

Geçen yıl yaz tatili için gittiği Antalya’da denizde boğularak yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mehmet Doğaç Çelik’in adı Bornova Belediyesi tarafından oluşturulan Zeytin Ağaçlandırma Sahası’nda yaşatılacak. Bornovalı Çelik ailesinin başlattığı kampanya çervesinde Bornova Belediyesi öncülüğünde Işıkkent’teki 26 bin metrekarelik alana 400 zeytin fidanı dikildi. Duygu yüklü anların yaşandığı törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu fidanları ve ölümsüzlüğe giden kardeşimizi hep birlikte güzelliklerle yaşatmalıyız” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.05.2015 - 13:55
Bornova Belediyesi, geçtiğimiz yaz kuzeninin düğünü için gittiği Antalya’da denizde boğularak yaşamını yitiren 22 yaşındaki Adnan Menderes Üniversitesi İşletme 3'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Doğaç Çelik’in anısına Zeytin Ağaçlandırma Sahası oluşturdu. Bornovalı Çelik ailesinin başlattığı kampanya çervesinde Işıkkent’teki 26 bin metrekarelik alana 400 adet zeytin fidanı dikildi.
Okullardan büyük destek
Fidan dikim töreni,  Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Kars Halil Atila İlkokulu, Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk Ortaokulu, Malazgirt İlköğretim Okulu, Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu, Ferit Bahriye Ergil İlk ve Ortaokulu, Buca Hoca Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdu, Bornova İzmir Kız Yurdu, Bornova Zübeyde Hanım Kız Yurdu, Bornova Ege Kız Yurdu, Buca Kız Yurdu, Gültepe Kıbrıs Şehitleri İlkokulu, BELGEM ve Renk Koleji öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Adı güzelliklerle yaşayacak
Zeytin ağaçlandırma sahasına Çelik Ailesi ile birlikte fidan diken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bu özel projede yer alan herkese teşekkür etti. Başkan  Atila, “Bu fidanları ve ölümsüzlüğe giden kardeşimizi hep birlikte güzelliklerle yaşatmalıyız. Burada Bornova’da hep birlikte güçlü bir aile olduğumuzu herkese göstermeliyiz” dedi.
Törene, CHP İzmir Milletvekili Adayı ve önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır  da katıldı. Sındır, “Kente yeşil alan kazandırma yolunda çok anlamlı bir proje. Bunun geleceğimiz olan çocuklarımızla birlikte gerçekleştirilmesi ise onların doğayı tanıması ve sevmesi açısından daha da anlamlı” diye konuştu.
Duygu dolu anlar
Baba Metin Çelik Bornova Belediyesi ile projeye katkı koyan tüm okullara ve öğrencilere teşekkür etti. Duygu dolu bir konuşma yapan Anne Sevgi Çelik, “Mehmet bizim fidanımızdı. Biz onu kaybettik ama adını hep birlikte diktiğimiz fidanlarla yaşatacağız. Bu fidanları korumak hepimizin görevi olsun. Büyütelim. Hasadına da gelelim. Elde edeceğimiz gelirle de üniversite öğrencilerini okutalım” diye konuştu.
Mehmet Doğaç Çelik’in 12 yaşındaki kardeşi Eylül ise Abisine olan özlemini dile getirdiği konuşmasında gözyaşlarına boğuldu. Onun adını ölümsüzlüğün sembolü olan zeytin ağaçları ile yaşatacaklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.