Dolar 34,1254
%-0.03
Euro 38,1316
%0.57
Altın 2.895,230
%0.34
Bist-100 10.056,00
%1.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Çiçek başkanlığında toplandı

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Çiçek başkanlığında toplandı

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, devam etme yönündeki iradelerini ortaya koyacaklarını belirtirken; AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, "Komisyon müzakere...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 16:09
Anayasa Uzlaşma Komisyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, devam etme yönündeki iradelerini ortaya koyacaklarını belirtirken; AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, "Komisyon müzakere sonrası iradesini ortaya çıkartacaktır.” dedi. AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise “Meclis başkanımızı dinleyelim. Değerlendirme yapalım. Ondan sonra bir açıklama yapılır, şu aşamada bir şey söyleyemem.” diye konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri bir araya geldi. Komisyon üyeleri toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in açıklamalarının kendilerini kaygılandırdığını belirterek, “AKP mesajlarını Meclis Başkanı üzerinden vermek istiyor gibi bir izlenim ediniyoruz. Meclis Başkanı’nın dirayetli ve sorumlu davranacağı ümidimizi koruyoruz. AKP masayı terk etmek istiyorsa açıkça söylesin.” dedi. Komisyonun iki şeklide çalışmalarını sonlandırabileceğini kaydeden Kart, “Birincisi Komisyon’un müşterek iradesi ile. Ancak biz ve MHP, komisyonun devamı niteliğinde görüş bildiriyoruz. İkincisi de gruplardan biri çekildiği zaman. Bunun dışında bir yöntem söz konusu değil.” şeklinde konuştu. Kart, Meclis Başkanı’nın komisyonu sonlandıramayacağını dile getirdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, bir gazetecinin, Meclis Başkanı Çiçek’in sözlerini hatırlatarak, 'Bu akşam güneş batacak mı'' şeklindeki sorusu üzerine, “Güneş kendi ekseninde döner ve zamanı gelince batar.” ifadesini kullandı.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise “Meclis Başkanımızı dinleyelim. Değerlendirme yapalım. Ondan sonra bir açıklama yapılır, şu aşamada bir şey söyleyemem.” dedi. 'Meclis Başkanı’nın komisyonu lağvetme yetkisi var mı'' sorusuna karşılık Şahin, “Bizim 15 maddelik yol haritamızda komisyonun hangi hallerde son bulacağı yazılı. Meclis Başkanımız da komisyonun başkanlığını yürütüyor. Tavrı önemli. Biraz sonra bir değerlendirme yapacağız. Sanıyorum son sözü de Meclis Başkanı söyleyecek.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.