Dolar 34,1227
%-0.04
Euro 38,1073
%0.51
Altın 2.906,910
%0.75
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara Barosu'nun 'Gelincik' projesi Kars’ta tanıtıldı

Ankara Barosu'nun 'Gelincik' projesi Kars’ta tanıtıldı

Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelincik Projesi Başkanı Av. Hilal Akdeniz iye yardımcısı Av. Tülay Bekar, Kars Ardahan Bölge Barosu’nun davetlisi olarak geldikleri Kars’ta projeyi tanıttı. Tanıtımda Av. Akdeniz, proje ve Kars ayağıyla...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 12:53
Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelincik Projesi Başkanı Av. Hilal Akdeniz iye yardımcısı Av. Tülay Bekar, Kars Ardahan Bölge Barosu’nun davetlisi olarak geldikleri Kars’ta projeyi tanıttı. Tanıtımda Av. Akdeniz, proje ve Kars ayağıyla ilgili bilgi verdi. Kadın ve çocuğa yönelik şiddetle mücadele ve bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, iki yıldır yaklaşık 14 bin kadının çeşitli şekillerde şikayetlerini dinlediklerini ve destek verdiklerini söyledi. Yine bu sürede 500 civarında kadını sığınmaevlerine yerleştirdiklerini ve 220 kadına da psikolojik destek verdiklerini kaydetti. Projenin gelinen noktada başarılı olduğunu vurgulayan Akdeniz, “İsteriz ki bunların hiçbiri yaşanmasın. Projemiz başarılı oldu, hatta yurtdışından da ilgi görüyor.” dedi.

Kars Ardahan Bölge Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Nahide Ahmedoğlu ise ilde son zamanlarda kadına yönelik şiddet olaylarında artış olduğuna dikkat çekerek, baroya bağlı Adli Yardım Bürosu'na müracaat eden, ayrıca savcılık ve mahkemelerde CMK hizmetlerinden faydalanan şiddete uğramış kadınların da çoğaldığını kaydetti. Ankara Barosu ve Kars Ardahan Bölge Barosu olarak üç gün boyunca "Gelincik" projesinin tanıtımı için eğitim semineri düzenlediklerini belirten Av. Ahmedoğlu: “Ankara Barosu’ndan değerli avukatlarımızla projenin tanıtımını yapacağız. Arkadaşlarımız, projeyle ilgili olarak Türk Ceza Kanunu, Medeni Kanun, Adli Yardım Yönetmeliği, Ailenin Korunmasına ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında tecrübelerini aktaracak. Bu konularda halkı, ilgili kurumları ve avukatları bilgilendirecekler.” şeklinde konuştu.

Ankara Barosu'nun, şiddet mağduru kadın ve çocuklara yönelik başlattığı projede şiddet gören kadınlar, 444 43 06 numaralı Alo Gelincik hattından yardım isteyebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.