Dolar 34,1248
%-0.03
Euro 38,1261
%0.56
Altın 2.912,190
%0.93
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pos cihazıyla tefecilik yapan çete üyelerinin hesapları donduruldu

Pos cihazıyla tefecilik yapan çete üyelerinin hesapları donduruldu

Bursa, İstanbul ve Balıkesir'de eş zamanlı 26 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda kredi kartıyla tefecilik yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 13 zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma kapsamında çete üyelerinin banka hesaplarına...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 12:16
Bursa, İstanbul ve Balıkesir'de eş zamanlı 26 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda kredi kartıyla tefecilik yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 13 zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma kapsamında çete üyelerinin banka hesaplarına el konuldu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı borcu olan vatandaşlara afişle ulaşan bazı kişilerin, 'Kredi kartı borcu yapılandırılır' diyerek tefecilik yaptıkları yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Aylar süren teknik takibin ardından operasyon için düğmeye basan Mali Polis, kredi kartı borcu olan vatandaşlara yüzde 2,5 ile 13 arasındaki faizle para veren zanlıları yakaladı. Bursa, İstanbul ve Balıkesir'de 26 ayrı iş yerine düzenlenen baskınlarda 13 kişi gözaltına alındı. Çete lideri İ.K. ve çetenin yöneticileri M.C. ile İ.G.'nin de aralarında bulunduğu 13 zanlı, emniyetteki sorgulamalarının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

10 MİLYON LİRALIK HESAP DONDURULDU

Pos cihazıyla tefecilik yapan çete üyelerinin bu yolla kaç milyon lira gelir elde ettiğine yönelik soruşturma sürüyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün çete üyelerinin hesaplarının bulunduğu bankalara resmi yazı yazarak konu hakkında bilgilendirme yaptığı ve bankaların da yaklaşık 10 milyon liralık hesabı dondurduğu öğrenildi.

Operasyonda 1059 adet kredi kartı ve 100 adet pos cihazı ele geçirildi. Telekom sektöründe kontör satışı yapılan iş yerlerini kullanan çete üyelerinin, yakınları üzerine paravan şirket kurarak, post cihazı sayısını artırdıkları da ortaya çıktı. Bankaların kontör satışı yapan bir iş yerinden 50-60 liranın üzerindeki satışlarda şüphelenmemesi için çete üyelerinin akrabalarının üzerine paravan şirket kurup, çok sayıda post cihazı aldıkları da tespit edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.