Dolar 34,1231
%-0.04
Euro 38,1740
%0.68
Altın 2.921,760
%1.26
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazan’da selamın yaygınlaştırılması için mehterli program

Kazan’da selamın yaygınlaştırılması için mehterli program

Ankara’nın Kazan ilçesinde selam kültürünün yaygınlaştırılması ve insanlar arasında sevgi ve muhabbetin artırılması maksadıyla program düzenlendi. Milli Egemenlik Parkı’nda başlayan programa Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk,...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 11:42
Ankara’nın Kazan ilçesinde selam kültürünün yaygınlaştırılması ve insanlar arasında sevgi ve muhabbetin artırılması maksadıyla program düzenlendi.

Milli Egemenlik Parkı’nda başlayan programa Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan Kaymakamı Veysel Buyru, İlçe Emniyet Müdürü, sivil toplum temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Mehteran takımı ile gerçekleşen yürüyüş Kazan Belediyesi'ne kadar devam etti. Halkın dikkatini çekmek için temsili Osmanlı Sultanı, Katip Çelebi ve Osmanlı askerleri halkı selamladı ve selam ile ilgili broşür dağıttı.

Programı düzenleyen Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği Kazan Şube Başkanı Ahmet Günaydın, “İlçemizde selam kültürünün yaygınlaştırılması ve insanlar arasında sevgi ve muhabbetin artırılması maksadıyla bu programı düzenledik. Bir kere daha insanların dikkatini selama çekmek ve Efendimiz (sav)'in buyurduğu gibi 'Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyim m? Aranızda selamı yayınız' hadisine dikkat çekmek istedik." dedi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de selamın önemini vurgulayarak, ilçenin farklı kültürlerden gelen insanların rahatlıkla yaşayabildiği bir şehir haline geldiğini ifade etti. Ertürk, “İletişimin anahtarı selamdır.” ifadesini kullandı. Program mehter takımının gösterisi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.