Dolar 34,2509
%0.32
Euro 37,8295
%0.15
Altın 2.923,180
%0.25
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Apartman görevlisi, telefon dolandırıcılarına 20 bin lira kaptırdı

Apartman görevlisi, telefon dolandırıcılarına 20 bin lira kaptırdı

İstanbul'da, rastgele aradıkları numaralara kendilerini savcı, hakim, polis olarak tanıtmak suretiyle vatandaşı dolandıran telefon dolandırıcılarının son kurbanı Şişli’deki bir apartman görevlisi oldu. 20 bin TL alan sözde polisler, ikinci...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 12:27
İstanbul'da, rastgele aradıkları numaralara kendilerini savcı, hakim, polis olarak tanıtmak suretiyle vatandaşı dolandıran telefon dolandırıcılarının son kurbanı Şişli’deki bir apartman görevlisi oldu. 20 bin TL alan sözde polisler, ikinci kez 45 bin TL istedi. Apartman görevlisinin eşi, olayı temizlik için gittiği evde anlatınca dolandırıcıların bu hamlesi boşa çıktı. Konuyla ilgili gözaltına alınan 1 kişi sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Emniyeti arayan bir kadının, apartman görevlisi olarak çalışan kocasının telefon bir dolandırıcısı tarafından 20 bin lira dolandırıldığı ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı.

Apartman görevlisi M.K.'nın eşi E.K. evlerine gelen polise, telefonda kendisini savcı olarak tanıtan bir kişinin adına çok sayıda hesap açıldığını ve bu hesapların terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek suçluların yakalanması için eşinden para istediğini, eşinin de bankadan 20 bin lira kredi çekerek söylenilen yere parayı bıraktığını aktardı. Temizliğe gittiği ev sahibine yaşadıklarını anlattığını aktaran E.K., ev sahibinin, “Sizi dolandırmışlar” ikazı üzerine olayın farkına vardıklarını söyledi. Aynı kişinin tekrar aradığı, eşinin de 45 bin TL para ile 8 bin lira değerinde altın borç aldığı bilgisi üzerine polis, apartman görevlisi M.K.’yı takip edip, parayı bırakması istenilen Şişli’deki adreste Turgay G. (42) suçüstü yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Turgay G., tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.