Dolar 34,1397
%0.01
Euro 37,9621
%0.12
Altın 2.892,140
%0.23
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arabuluculuk eğitimleri başlayacak

Arabuluculuk eğitimleri başlayacak

Arabuluculuk Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte eğitim çalışmalarına da hız verildi. Bu kapsamda hukuk fakültesi bulunan üniversitelerin hukuk fakülteleri, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Adalet Akademisi'ne arabuluculuk eğitimi...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 12:42
Arabuluculuk Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte eğitim çalışmalarına da hız verildi. Bu kapsamda hukuk fakültesi bulunan üniversitelerin hukuk fakülteleri, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Adalet Akademisi'ne arabuluculuk eğitimi vermek üzere izin verilecek.

    7 Haziran 2012 tarihli ve 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu, 22 Haziran 2012 tarihli ve 28331 sayılı Resmî Gazete'de, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği de 26 Ocak 2013 tarihli ve 28540 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

    6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’nun 23 üncü maddesi uyarınca, bünyesinde hukuk fakültesi bulunan üniversitelerin hukuk fakülteleri, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Adalet Akademisi'ne arabuluculuk eğitimi vermek üzere izin verilecek.

    Bu kuruluşların birden fazlasının kendi aralarında iş birliği yapmaları halinde tek bir kuruluş eğitim izni için başvuracak.

Başvuru şartları ise şöyle:

6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu'nun 23'üncü ve Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Yönetmeliğinin 28'inci maddesinde belirtilen şartları taşıyan kuruluşlar başvuruda bulunabilecek.

Başvuruların Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı'na istenen belgeler ile birlikte yazılı olarak bizzat veya posta yoluyla yapılması gerekiyor.

Başvuru için istenen belgeler ise şu şekilde:

Başvuru dilekçesi

Verilecek arabuluculuk eğitiminin içeriği ve sürelerini kapsar şekilde eğitim programı

Eğiticilerin sayısı, unvanları ve uzmanlıkları ile yeterlikleri hakkında açıklayıcı, gerekçeli ve yeterli bilgiler veren belge

Eğitim programının finansman kaynakları hakkında açıklayıcı, gerekçeli ve yeterli bilgiler veren belge

Eğitim verilecek mekanlar hakkında açıklayıcı, gerekçeli ve yeterli bilgiler veren belge

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.