Dolar 34,1565
%0.06
Euro 37,9693
%0.14
Altın 2.886,910
%0.05
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kur’an öğrenen çocuklardan camide Timsah yürüyüşü

Kur’an öğrenen çocuklardan camide Timsah yürüyüşü

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları, camilerin kapısını çocuklara açtı. İbadethaneyi dolduran yüzlerce çocuk, Kur’an öğrenmenin yanı sıra arta kalan vakitlerde doyasıya eğleniyor. Güreş tutanlar,...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 12:30
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları, camilerin kapısını çocuklara açtı. İbadethaneyi dolduran yüzlerce çocuk, Kur’an öğrenmenin yanı sıra arta kalan vakitlerde doyasıya eğleniyor. Güreş tutanlar, saklambaç ya da yakalamaca oynayanlar olduğu gibi, cami içinde Bursaspor’un ünlü Timsah Yürüşü’nü yapan çocuklar bile var. Koşturan, bağıran, oyun oynayan çocuklar renkli görüntüler oluşturuyor.

    23 Ağustos'a kadar sürecek yaz Kur’an kurslarında çocuklara, Kur'an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak dersleri verilecek. Her yaştan insanın katılabildiği kurslara çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Anaokulu seviyesindeki çocukların yanı sıra ilk, orta ve lise öğrencileri büyük bir heyecanla camilere koşuyor.

    Bursa’da merkez Osmangazi ilçesi Çekirge Mahallesi’nde bulunan Süleyman Çelebi Camii, çocuklar için okul olmanın yanında oldukça güvenli bir oyun alanı oldu. Hafta içi sabah 09.00 ile 12.00 arasında Kur’an öğrenen çocuklar, ders aralarında ise gönüllerince eğleniyor. Caminin büyük halı alanında özgürce koşturan çocuklar sokakta oynadıkları tüm oyunları cami içinde de oynayabilir. Cami görevlilerin ve cemaatin tebessümle takip ettiği çocuklar, eğlencenin tadını çıkartıyor.

    Bursa Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Üstün, geçtiğimiz yıl 2 bin 500 görevli tarafından 73 bin öğrenciye Kur’an dersi verdiklerini söyledi. Bu sene çok daha fazla talep olduğunu ifade eden Üstün, velilerden çocuklarını camiye göndermelerini rica etti. Üstün, şunları dile getirdi: “Çocuklarımız camilere gelsinler, camilerde koşsunlar, oynasınlar. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz. Bunlar ileride devlet kademelerinde görev alacaklar, bizleri yönetecekler. Lütfen çocuklarımızı camilerden küstürmeyelim. Zaten görevlilerimiz bu işe sevgiyle yaklaşıyor, çocuklarımıza en güzel bilgileri öğretiyor. Kur’an derslerinden sonra isteyen çocuklarımız için Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile yatığımız protokol gereği, salonlarda ücretsiz spor yapma imkanı bulunuyor. Çocuklarımız sabah dini bilgileri alırken, öğleden sonra da isteyen yavrularımız spor etkinliklerinden yararlanıyor. Bütün velilerimizin buna önem vermesini istiyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Varsın camide koşsunlar, oynasınlar, eğlensinler. Bir gün onlar bu davranışların nasıl olması gerektiğini en güzel şekilde öğrenirler.”

    Süleyman Çelebi Camii İmamı Zafer Çiftçi ise çocuklara Allah’ın varlığını, peygamber sevgisi ve temel dini bilgileri anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. “Velilerimiz çocuklarını ellerinden tutup getirdiler, bizlere emanet ettiler. Bizde dinimizin temel bilgilerini öğretmeye çalışıyoruz” diyen Çiftçi, kurs sonunda başarılı olan çocukları çeşitli hediyelerle ödüllendireceklerini vurguladı.

    ÇOCUKLAR VE ANNELERİ MUTLU

    Aileler ise çocukların Kur’an öğrenmesinden büyük memnuniyet duyuyor. Çocuğunu camiye getiren Şeyda Elçi, milli değerlerin yanı sıra manevi değerlere de sahip çıkmak gerektiğini belirterek, “Ağaç yaş iken eğilirmiş, küçük yaşta çocuklarımıza bunları aşılamamız gerekiyor. Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere bütün hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Camide arkadaşları ile hem eğlenip hem de Kur’an öğrenen çocuklar da oldukça mutlu. Anaokuluna giden Elif İnce, besmele çekerek harfleri okumaya başlıyor. Elif –Ba’yı evde öğrendiğin ve camide daha iyi öğrenmeye çalıştığını belirten Elif İnce, camideki ortamın çok güzel olduğunu belirtti.

    Furkan Sarı isimli öğrenci ise Kur’an okumaya çalıştığını ve yavaş yavaş öğrendiklerini belirterek, “O kadar da zor değil. Burada eğleniyoruz. Derslerimizi de burada görüyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.