Dolar 34,1521
%0.05
Euro 37,9814
%0.17
Altın 2.887,000
%0.06
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ramazan'da keyfi zamlar esnafı zora sokuyor

Ramazan'da keyfi zamlar esnafı zora sokuyor

Her yıl Ramazan ayı öncesi gündeme gelen gıda fiyatlarındaki artış, resmi makamların aksini beyan etmelerine rağmen yüzünü göstermeye devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in ‘ete zam yok, aksine indirim var’ sözlerine...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 12:12
Her yıl Ramazan ayı öncesi gündeme gelen gıda fiyatlarındaki artış, resmi makamların aksini beyan etmelerine rağmen yüzünü göstermeye devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in ‘ete zam yok, aksine indirim var’ sözlerine karşın sektör temsilcileri aynı fikirde değil. Bazı keyfi uygulamalarla Ramazan ayı öncesi başlayan zam furyasının Kurban Bayramı’na kadar sürdüğünü belirten TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tatlıdil, keyfi zamların gıda esnafını zora soktuğunu kaydetti.

Bakan Eker, Ramazan ayı ile birlikte gıdada ve özellikle ette zam olmayacağını, aksine kıymada yüzde 4, kuşbaşı ette ise yüzde 2.2'lik bir indirim yapıldığını söylemişti. Bu açıklamanın ardından Et Balık Kurumu gibi satış noktalarında hayata geçen uygulama, genel itibarla piyasaya yansımadı. Aksine sektör temsilcilerinin ifadelerine göre ‘Yine Ramazan, yine et, yine zam’ noktasına geldi.

Ramazan ayının gelişini sektör olarak ete gelen zam ile hissetmeye başladıklarının altını çizen Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Birliği Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tatlıdil, nedensiz zamlara karşı duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Yaz sıcaklarının Ramazan ayı ile birleşmesiyle gıda fiyatlarında artış yaşandığını belirten Tatlıdil, mevsimi olmasına rağmen pazarda fiyatı artan sebze fiyatlarına, ete yapılan zamların eşlik ettiğini söyledi.

RAMAZAN'DA KEYFİ ZAMLAR VAR

Her Ramazan ayında aynı senaryonun oynandığını fakat bu konuda kimsenin elinden bir şey gelmediğini belirten Tatlıdil, “Hiçbir yetkiliden de bu konuda bir açıklama yapılmamakta, bu sebeple bu zamların keyfi yapıldığını ve hiçbir dayanağının olmadığını anlıyoruz. Ramazandan bir ay önce başlayan zam furyası Ramazandan sonra kurban bayramının yaklaşması ile daha da artmaktadır.”dedi.

Tatıldil, “Yaklaşık bir ay gibi bir süre sebebi bilinmeyen bir şekilde et fiyatları artıyor ve zaten işlerimizin yavaşladığı bir dönem olan Ramazan ayında bu artışları fiyatlarımıza yansıtamadığımız için, yaşadığımız zararı olgunlaştırmaktadır. Sektör temsilcilerinden ve yetkililerden bu sorunu çözmelerini ve halkın ibadetini yaparken, iftarların temel besin maddelerinden olan etten mahrum bırakmamalarını talep ediyorum.” diyerek soruna çözüm bulunmasını istedi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.