Dolar 34,1565
%0.06
Euro 37,9693
%0.14
Altın 2.886,910
%0.05
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Risk altındaki çocuklara kuyumculuk kursu verildikten sonra istihdam edilecek

Risk altındaki çocuklara kuyumculuk kursu verildikten sonra istihdam edilecek

Manisa’da Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurtlarında kalan 16-18 yaş arası risk altındaki 25 çocuğa ‘Kuyumculuk’ kursu verilecek. Kurs sonunda kalifiyeli birer elaman olacak gençler istihdam edilecek. Altı...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 12:09
Manisa’da Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurtlarında kalan 16-18 yaş arası risk altındaki 25 çocuğa ‘Kuyumculuk’ kursu verilecek. Kurs sonunda kalifiyeli birer elaman olacak gençler istihdam edilecek. Altı ay sürecek kurstan devlet koruması altındaki 25 genç yararlanacak. Günde 6 saat verilecek ve ay sürecek kursun bütçesi 66 bin 320 lira.

Manisa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turuz İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilecek projenin protokolü, İŞKUR İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, bu projeyle Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurtlarında kalan 16-18 yaş arası 25 gencin meslek sahibi olacaklarını söyledi. Amaçlarının revaçta bir meslek olan kuyumculuğa kalifiyeli elaman yetiştirmek olduğunu dile getiren Karaköse, projenin en güzel yanının, bu kursa 4 değişik il müdürlüğünün destek vermesi olduğunu kaydetti. Kurs sayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün bünyesindeki yurtlarda kalan öğrencilerin geleceğini hazırlayacaklarına değinen Karaköse, kuyumculuk kursu ile Manisa’da önemli bir toplumsal projenin hayata geçirilmiş olacağını ifade etti.

İŞKUR Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar da projeye katılan gençlere İŞKUR olarak günlük 20 TL cep harçlığı vereceklerini ve gençlerin sigortalarını da yapacaklarını söyledi. Uçar, kurs sonunda gençlerin istihdam edileceğini kaydetti.

Projenin hayırlı olması dileğinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan da hedeflerinin çocukların yetiştirme yurtlarından ayrılınca kendi ayakları üzerinde durmalarına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Gençlere balık yemek yerine balık tutmayı öğrettiklerini dile getiren Konan, “Gençlerimiz bu kurslarda öğrendikleriyle bir meslek sahibi olacaklar.” dedi.

İmza törenine İŞKUR İl Müdürü Yüksel Uçar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.