Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arkadaşının kurşunuyla öldüğü iddia edilen askerin ailesi şüphe taşıyor

Arkadaşının kurşunuyla öldüğü iddia edilen askerin ailesi şüphe taşıyor

Diyarbakır’in Lice ilçesinde bulunan Tapantepe Karakolu’nda vatani görevini yaparken, tartıştığı silah arkadaşı tarafından vurulduğu iddia edilen Piyade Er İsa Cihan Özmen’in cenazesi memleketi Gaziantep’te gözyaşları arasında toprağa...

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 14:54
Diyarbakır’in Lice ilçesinde bulunan Tapantepe Karakolu’nda vatani görevini yaparken, tartıştığı silah arkadaşı tarafından vurulduğu iddia edilen Piyade Er İsa Cihan Özmen’in cenazesi memleketi Gaziantep’te gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit askerin ağabeyi Kadir Özmen, kardeşin ölümüyle ilgili şüphelerinin bulunduğunu söyledi.

    Şehit Özmen’in naaşı Bahaeddin Nakıboğlu Camii’ne getirildi. Şehit askerin yakınları gözyaşı dökerken, askeri yetkililer de sakinleştirmeye çalıştı. Ağabey Kadir Özmen, kardeşinin tabutuna sarılıp ağlarken, tabutun önündeki fotoğraflara bakarak, “Biz seninle ana babadan öteydik.” dedi. Şehidin annesi Ayşe Özmen de oğlu ile birlikte uzun süre tabuta sarılarak ağladı. Metanetini korumaya çalışan baba Hüseyin Özmen de oğlu ve eşini teskin etti. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından da şehit askerin cenazesi gözyaşları arasında asri mezarlıkta toprağa verildi.

    AĞABEYİNE DÜĞÜN HEDİYESİ ALMAK İÇİN PARA BİRİKTİRMİŞ

    Öte yandan 3 kardeşten ortancası olan şehit askerin, 4 ay sonra terhis olmayı beklediği öğrenildi. 2 hafta sonra ağabeyinin düğünü için de izin alarak Gaziantep’e gelmek istediği öğrenilen Özmen’in ağabeyine düğün hediyesi almak için de para biriktirdiği dile getirildi. Ağabey Özmen, kardeşinin düğün davetiyelerini de dağıtmak için kendisini beklemesini söylediğini belirtti.

    Kardeşinin ölümüyle ilgili şüphelerini de aktaran Özmen, “Hiçbirşey söylemiyorlar. Bugün, yarın.. Bir tanesi bir şey konuşmadı bize. 20 yaşında delikanlı gönderdik oraya. Bir haber alamıyoruz. Şüphelerimiz vardır. Açıklama yapmadıklarına göre vardır demek ki. Hiçbir şey söylemiyorlar. Orayı arıyoruz, ‘Bilmiyoruz’ diyorlar. Kendi komutanını arıyoruz, ‘Bilmiyoruz biz’ diyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Biz ana babadan öteydik. O benim evimin direği. Yaşayamam ben onsuz.” şeklinde konuştu.

    Şehidin annesi de oğlunun tabutuna sarılırken, “Vatan sağolsun, seni vuran eller kırılsın oğlum.” diyerek ağladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.