Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arşivden müzeye

Arşivden müzeye

İzmir’de müzeciliği yeniden yapılandıran Konak Belediyesi’nden, çok yakında hizmete girecek Radyo ve Demokrasi Müzesi’ne yerel yönetim tarihine ışık tutan katkı geldi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 09:19
İZMİR - 1970’li yıllarda İzmir Belediyesi’nde, daha sonra da Konak’ta kullanılan iki ses kayıt cihazı ile bir posta pulu makinesi, yeni nesiller için müzede sergilenecek.  İlerleyen teknolojiyle birlikte kullanımdan kaldırılan üç cihaz demirbaştan düşülerek yıllarca belediyenin deposunda koruma altına alındı. Konak Belediyesi’nin çağdaşlığı yeniden yorumlayan butik müzelerinden Radyo ve Demokrasi Müzesi için depodan çıkarılan ses kayıt cihazları ve posta pulu makinesi, belediyenin emektar çalışanlarına da nostalji yaşattı. Deneyimli memurların, genç belediye çalışanlarına eskiden nasıl çalışıldığını da anlatma fırsatı yaratan ses kayıt cihazları ve posta pulu makinesi bundan sonra Radyo ve Demokrasi Müzesi’nde sergilenecek.

Türkiye’de müzeciliğe yeni bir boyut katan ve İzmir’i butik müzelerle tanıştıran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şunları söyledi:“Türkiye’nin her yerinden Radyo ve Demokrasi Müzesi’ne katkılar geliyor. Radyo, bir zamanlar toplumsam yaşama yön verdi; savaşları, barışları, iyi ve kötü olayları ilk duyuran o sihirli kutu oldu bize. Ülke olarak askeri darbelere radyo yayınlarıyla uyandık. Anadolu, tiyatroyu radyodan tanıdı. Yine o dönemlerde resmi kurumlarda, iş hayatından şimdikinden çok farklı cihazlar kullanılıyordu. Bunun en yakın örneklerinden birkaç tanesini Konak Belediyesi depolarından çıkararak müzemizde sergileyeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.