Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'e Danıştay'dan şok karar!

Büyükşehir'e Danıştay'dan şok karar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis istemi ile yargılanmaya devam ettiği ve 129 kişinin de dahil olduğu tarihi “Büyükşehir Davası” ve sayısız operasyonun şoku devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kötü haber daha geldi. Geçtiğimiz yıllar içerisinde meclis kararı doğrultusunda yapılan 5 ayrı imar değişikliği nedeni ile Danıştay’dan meclis üyelerinin tamamını kapsayan bir soruşturma izni geldi.

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 10:35
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - İçişleri bakanlığı tarafından hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile belediye meclis üyeleri hakkında soruşturma açılması yönündeki karar, Danıştay 1’inci Dairesi tarafından onaylandı. Diğer yandan Danıştay’ın almış olduğu soruşturma iznine itiraz eden başkan ve meclis üyelerinin talebi reddedilirken, içlerinde AK Parti Grubu’ndan meclis üyelerinin de olduğu meclis üyeleri savcı karşısında ifade verecek.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ DE VAR


İçişleri Bakanlığı’nın ‘teknik konular’ ile ilgili soruşturma izni veren 2012 yılındaki kararı Danıştay 1. Daire’de onaylandı. İçişleri Bakanlığı’nın, Başkan Kocaoğlu dahil 130 meclis üyesini içeren soruşturma iznine yapılan itiraz Danıştay’dan döndü. Soruşturma izni çıkan 8 maddeden 3’ü ile ilgili karar kaldırılırken, 5 tanesi ise Danıştay tarafından haklı bulundu. Buna göre, karar İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilirken, Başkan Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri yargılanacak. Diğer yandan savcılık tarafından ifadeye çağrılması beklenen isimler arasında belediye meclis kararlarına imza atan AK Partili meclis üyeleri de bulunuyor. Danıştay 1’inci Daire Başkanı İlyas Arlı ve Danıştay üyeleri Ülkü Erbük, İbrahim Er, Galip Tuncay ve Fethi Aslan’ın imzası bulunan karar İçişleri Bakanlığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilirken, Başkan Kocaoğlu, belediye başkanları, belediye meclis üyelerini savcının ifadeye çağırması bekleniyor. Savcılık, Danıştay kararı doğrultusunda ilgili maddeler için alınan kararı onaylarsa, iddianame hazırlanması ve belediye meclis üyelerinin tamamının hakim karşısına çıkması bekleniyor.

İŞTE O KARARLAR…

Danıştay’ın 8 meclis kararı ile ilgili soruşturma izni verdiği 5 karar arasında, 16 Ekim 2009 tarihli meclis oturumunda onaylanan “Seferihisar Hıdırlık Mahallesi Akarca Mevkii’nde farklı adalara ilişkin Koruma Amaçlı İmar Planı ve Nazım İmar Planı tadilatı”, “1/1000 ölçekli Buca İmar Planı’na yönelik 2010 tarihinde aldığı karar, Karabağlar Yeşilyurt Bölgesi Vatan Mahallesi ve çevresi için hazırlanan uygulama imar planı değişikliği, Karabağlar Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki bir bölgenin “Ortaokul Alanı” iken “Eğitim Tesisi ve Sosyal Tesis Alanı”na çevrilmesi kararı ve Vatan Mahallesi’nde 7 hektarlık alanın “kentsel gelişme alanı” ilan edilmesi ile ilgili karar yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.