Dolar 34,1378
%0.08
Euro 38,0671
%-0.26
Altın 2.917,080
%0.09
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslan: İzmir'in 500 bin konutunun elden geçirilmesi gerekiyor

Aslan: İzmir'in 500 bin konutunun elden geçirilmesi gerekiyor

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’de belediyelerin vatandaşlara yapacakları en büyük iyiliğin kentsel dönüşüm uygulamaları olacağını söyledi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile birlikte dönüşüm çalışması yapmak üzere protokole imza atan Aslan, “ Eğer bir aksilik yaşanmazsa yıl sonuna kadar örnek bir proje oluşturabiliriz.” dedi. Başkan Tatı ise, “ Hemen hepimizin sonsuz güven duyduğu Ege-Koop ile İzmir’imizin protokol yolu üzerinde eşsiz bir dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 11.04.2013 - 14:18
İZMİR - Ege-Koop ile Buca Belediyesi’nin kentsel dönüşümde işbirliği protokol kapsamına alındı. Protokol imza törenine Tatı ve Aslan’ın yanı sıra 13 mahalle muhtarı ile Belediye Başkan Yardımcıları Hüsnü Kaya, Halit Kurt, Muzaffer Kater, Tayfun Emre, Suat Nezir ve CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül de katıldı. Törende konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop’un kentsel dönüşüm uzmanı bir kuruluş olduğuna vurgu yaptı. 30 yıldır İzmir’i sağlıklı bir yapıya kavuşturmak gerektiğini anlattıklarını ancak bunun öneminin Van depremi sonrasında kavranıldığını belirten Aslan, “ Üzücü bir deneyim sonrasında da olsa artık ikinci kentsel dönüşüm dönemini gerçekleştirecileceğimiz bir yasaya sahip olduk. 1950 sonrasındaki ilk dönemi kaybettik ve ülkenin, İzmir’in dört bir tarafını gecekondularla donattık. Ancak artık yeni dönemi heba etme lüksümüz yok. İzmir’in bu anlamda kaybedecek zamanı da kalmamıştır. Geçmişte yapılan hataları yapmamak lazım. Gelecek 50 yılı planlamalıyız” dedi.



“BELEDİYELERİN EN BÜYÜK İYİLİĞİ DÖNÜŞÜM OLACAK”
İzmir’de ilgili Bakanlığın rakamlarına göre 330 bin sağlıksız yapı bulunduğunu ancak son 25 yılda yapılanların da dahil edilmesi halinde rakamın 500 bini bulduğunu dile getiren Aslan, “ 1 milyon 100 bin konutun en az 500 bininin elden geçirilmesi gerekiyor. Gerçekten İzmir’de tablo çok kötü. Hesaplar, planlar buna göre yapılmalıdır. Belediye Başkanlarımız seçime kadar bu alanda ciddi çalışmalar yapmalıdır. Yasanın sağladığı avantajlardan vatandaşları faydalandırmak zorundadır. Vatandaşlarına yapacakları en büyük iyilik budur. Çünkü seçimden sonra sürecin nasıl yürüyeceği belli değil. Bu açıdan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya yürekten teşekkür ediyorum. Samimi ve kararlı bir tutum sergileyerek bize de güç ve moral verdi. Bundan Bucalılar özellikle de Çaldıran mahallesi sakinleri kazançlı çıkacak” şeklinde konuştu.

TATI: İZMİR’E VİZYON KAZANDIRACAK…
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da, ilçede dönüşüm hamlelerinin ardı ardına geleceğini söyledi. Daha önce Seyhan Mahallesi’ne yönelik bir çalışma yaptıklarını dile getiren Tatı şunları söyledi: “ Şimdi de hepimizin gururu, İzmir’in güvenilir markası Ege-Koop ile Çaldıran Mahallesi’nde bir uygulama yapmayı amaçlıyoruz. İnşallah sonrasında Hürriyet, Akıncılar ve İnkılap mahalleleri gelecek. Çaldıran, Uçan Yol Projesi’nde köprü ayaklarının yeraldığı protokol yolu üzerinde bir mahalle. Dolayısıyla bu çalışma ile İzmir’e vizyon kazandırma şansı da yakalamış olacağız”

PROTOKOL NEYİ KAPSIYOR'
Aslan ve Tatı tarafından imza altına alınanan protokolle toplam 600 yapıyı barındıran Çaldıran Mahallesi’nde planlama çalışmalarını Buca Belediyesi üstlenecek, vatandaşlarla birebir teması ise Ege-Koop yürüterek, belediyeye bu konuda destek verecek. Ayrıca herhangi bir hak kaybının yaşanmaması adına kooperatif modelinin en akılcı yöntem olduğu anlatılarak, dönüşüm uygulamasının kooperatif çatısı altında gerçekleştirilmesi sağlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili tüm süreç yönetimini ve koordinasyonunu da yine Ege-Koop yürütecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.