Dolar 34,1519
%0.16
Euro 38,0483
%-0.12
Altın 2.884,180
%0.32
Bist-100 9.925,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atalay ile Eroğlu, Aksaray Günleri'ne katıldı

Atalay ile Eroğlu, Aksaray Günleri'ne katıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da geleneksel olarak düzenlenen Aksaray Günleri'nin açılışını yaptı.Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 13:40
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da geleneksel olarak düzenlenen Aksaray Günleri'nin açılışını yaptı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerin açılışına vatandaşların yanı sıra çok sayıda siyasi de katıldı.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray’ın yerel yönetimlerin ev sahipliğinde gerçekleşen fuarın açılışına geldi. Fuarda Aksaray iline özgü ürünler ile kültürlerin tanıtım stantları kuruldu.

Açılışta konuşan Beşir Atalay, Reyhanlı ilçesindeki patlamada hayatlarını kaybedenlere ve askeri uçağın düşmesi sonucu şehit düşen pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy’a Allah’tan rahmet diledi. Bugünün Regaip Kandil’i olduğunu da hatırlatan Atalay, Aksaraylıların kandilini tebrik etti. İllerin Ankara’ya gelmesinden memnun olduklarını kaydeden Atalay, Başbakanlık olarak illerin tanıtımına bir miktar da destek verdiklerini söyledi. Aksaray’ın Ankara’daki ilk tanıtım günü olduğunu bildiren Atalay, bunun iyi bir program olduğunu, bu şekilde tanıtım yapıldığını, illerin bu şekilde bir yarışa girmelerinin bile bir kazanç olduğunu ifade etti. AK Parti’nin politikasında yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Atalay, amaçlarının her ilin markalaşması olduğunu dile getirdi.

"2013-2014 YILI AKSARAY İÇİN HAMLE YILI OLACAK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Reyhanlı’da hayatlarını kaybedenlere ve şehit düşen Aksaraylı pilot Üsteğmen Gümüşsoy’a Allah’tan rahmet diledi. Geçtiğimiz günlerde Aksaray’a gittiğini aktaran Eroğlu, Aksaray Valisi’ne 2013-2014 yılını Aksaray için de hamle yılı ilan ettiğini söylediğini belirterek, yakında tesislerin temel atma törenine katılacağını ifade etti.

ATALAY, MALAK KÖPEĞİNİ İNCELEDİ

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Atalay ile Bakan Eroğlu, kurdele keserek, fuarın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra fuarı gezen Beşir Atalay, Aksaray malağı olarak bilinen iri yapılı köpek hakkında bilgi aldı. Malakın ne olduğunu anlamaya çalışan Atalay, köpeğe neden malak dendiğini sordu. Köpeğin bakıcısı da malakı yöresel deyim olarak kullandıklarını ve sarkık dudak anlamına geldiğini belirtti. Bakıcı, köpeğin ta Asurlular döneminden geldiğini ve savaşçı bir yapıları olduğu bilgisini verdi. Atalay ve Eroğlu fuardaki diğer stantları da gezdikten sonra Aksaray günlerinden ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.