Dolar 34,1519
%0.16
Euro 38,0483
%-0.12
Altın 2.884,180
%0.32
Bist-100 9.925,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Swoboda görüşmesini Kılıçdaroğlu iptal etti

Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Swoboda görüşmesini Kılıçdaroğlu iptal etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Başkanı Hannes Swoboda ile görüşmesinin iptal edilmesini değerlendirdi. Tekin, görüşmeyi...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 12:25
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Başkanı Hannes Swoboda ile görüşmesinin iptal edilmesini değerlendirdi. Tekin, görüşmeyi iptal edenin Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin, İzmir'deki Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı konuşmada, CHP tarafından 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü Aydın'da "Demokrasi, Özgürlük ve Barış Mitingi" düzenleyeceklerini hatırlattı. Mitinglerle siyaseti sokağa taşımak istediklerini, bunu Aydın'da başlatacaklarınıve Ardahan ile sona erdireceklerini belirten Tekin, İzmir'de de eylül sonrası için program yapacaklarını belirtti. Türkiye'de otoriter bir döneme doğru gidildiğini, bütün kararların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini iddia eden Tekin, THY'deki grevin de buna örnek olduğunu, grev haklarını kullandıkları için çalışanların büyük bir zulme uğradığını öne sürdü. Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili ölü ve yaralı sayısının açıklanandan fazla olduğuna ilişkin iddialar bulunduğunu aktararak, patlamayla ilgili MİT'in istihbaratının olduğu, mobese kameralarının karartıldığı ve Suriye'nin Rakka şehrindeki muhaliflerle ne tür bir ilişki içinde bulunulduğuna yönelik hükümete sordukları soruların cevapsız kaldığını ifade etti.

Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Swoboda ile görüşmesinin iptal edilmesiyle ilgili soruyu da cevaplayarak şunları söyledi: "Eğer bu ülkede milletvekilleri cezaevlerinde yatıyorsa, sadece hak aradıkları için 3 bin öğrenci cezaevinde, onlarca belediye başkanı, muhtar barış sürecinin olduğu bir dönemde cezaevindeyse bunun adı otoriter dönem değil de nedi? Sayın Genel Başkanımız, bu anlamıyla bunu ifade etmiştir. Orada rahatsız olanlar olabilir. Kim rahatsız olursa olsun, biz Türkiye'de demokrasi ve özgürlüğün önündeki engeller konusunda kim ne yaparsa yapsın düşüncemizi rahatlıkla söyleriz, Avrupa da olsa."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.