Dolar 34,1519
%0.16
Euro 38,0483
%-0.12
Altın 2.884,180
%0.32
Bist-100 9.925,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tekin'den iktidara salvo, AK Partili İzmirli vekillere sıcak mesaj

Tekin'den iktidara salvo, AK Partili İzmirli vekillere sıcak mesaj

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin İzmir’de basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.18 Mayıs’ta Aydın’da yapılan demokrasi ve Özgürlük Mitingi için, “sadece CHP’liler değil barışa özgürlüğe ihtiyacı olan herkesi davet ediyorum” diyen Tekin, barış sürecinden, Reyhanlı’daki olaylara,parti içinde yükselen farklı seslerden kamuoyundaki anketlere kadar sorulara cevap verdi. Tekin İzmir özelinde ise, “Bana kalsa İzmir’de 31 belediyede de kadın başkan olsun” derken CHP ve AK Parti İzmir milletvekillerine adeta çağrı yaparak “bir masada toplanıp İzmir’in sorunlarını neden konuşmazlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 11:51
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin İzmir’de basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Tekin,Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen kahvaltıda basının ülke ve kent gündemine ilişkin sorularına cevap verdi.

MİTİNGİN GEREKLİLİĞİ
18 Mayıs’ta Aydın’da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Özgürlük Mitingi için Ege Bölgesi’ne çıkarma yapan ve hafta başından itibaren Ege Bölgesi örgütleriyle toplantılar yapan Tekin, mitingin gerekliliğini şu sözlerle anlattı; “ Son dönemlerde otoriter bir döneme doğru gidiyoruz. Her kararı tek kişinin karar verdiği bir döneme girdik. Milli Eğitimle ilgili Diyanetle ilgili Başbakan karar veriyor. Belediyeleri yok sayarak nerede köprü yapılacağını yargının ne karar vereceğini Başbakan karar veriyor.Bu gidişata dur demek için sadece CHP’liler değil barışa özgürlüğe ihtiyacı olan herkesi davet ediyorum” 

GÖRÜŞMEYİ GENEL BAŞKAN İPTAL ETTİ
Tekin, AP Sosyalist Grubu Başkanı Hannes Swoboda ile yapılacak görüşmenin iptal edilmesi ile ilgili olarak, “Öncelikle belirtmeliyim ki görüşmeyi iptal eden Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Çok açık ve çok net... 1 Mayıs günü altı kez biber gazı ile karşı karşıya kalan bir siyasetçiyim... Sadece ben değil birçok arkadaşımız, sendika üyeleri, bir savaş alanındaymış ve sıkıyönetim varmış gibi bir muameleye uğruyor. Bunu kim yapıyo? Sayın Başbakan. Bölgeyle ilgili sorularımız var, kimseden yanıt alamıyoruz. Reyhanlı en kritik bölge... Kritik ve savaş naralarının atıldığı bir bölgede MOBESE karartılmasını kime soracağı? 23 Nisan'da MİT'in bombalı araç bilgisi neden dikkate alınmad? Tüm bu sorulara verilecek tek yanıt, yayın yasağı koymak oldu. Başbakanın uygulamaları hoşunuza mı gidiyo? Vekiller cezaevinde, 3 bin öğrenci cezaevinde, onlarca belediye başkanı, seçilmiş muhtar cezaevlerinde. Bürokratlar yönetiyor. Otoriter değil de nedir b? Biz Türkiye'de demokrasi ve özgürlüğün önünde kim ne yaparsa yapsın düşüncemizi her alanda söyleriz. Avrupa da olsa söyleriz" diye konuştu


“CHP’NİN TESPİTLERİ DOĞRU AMA…”
CHP’nin Türkiye genelinde iktidar çıkmazı yaşadığına dair sorulan soruya, “ Her seçim bir sınavdır. Seçmenin iradesine saygılı olduk. Bir dönem almış olduğu kararı ikinci dönem değiştirmeyecek değil. 72 il dolaştım. Gazetelerde TV’lerde göründüğü gibi manzara yok. Emekliler işçiler esnafın durumu ortada…” cevabını veren Tekin, şöyle devam etti; “ 41 projemizin tamamı tartışıldı seçim öncesi. Bir kısım projelerimiz hayal ürünü gibi göründü acımasızca eleştirildi. Bu projelerin 7 tanesini iktidar hayata geçirdi. Demek ki CHP’nin tespitleri çok doğru ama topluma anlatamamışsak bu eksiklik bizim”

“ADAYLARI MİLLET BELİRLESİN İSTERİM”
Yerel seçimlerde aday belirlemede kişisel görüşünü söyleyen Tekin, “ Millet kendi adayını kendi belirlesin isterim…Ön seçimde denenecektir. Millet derken bölgedeki seçmeni kastediyorum” dedi.

“ANKETLER OBJEKTİF DEĞİL”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, yerel seçimlere 1 yıldan az bir süre kala kamuoyuna yansıyan anketlerle ilgili sorulan soruya, “Dünya da ciddi araştırma kuruluşları var. Bunlara siyasi kuruluşlar saygı duyar. Ancak Türkiye’de gün geçmiyor ki araştırma kuruluşu çıkmasın. Bana bir kuruluş gösterin kamuda iş yapmıyor deyin…Objektif davranabilir m? Bugün yapılan kamu yoklamalarının çoğunun objektif olmadığını düşünüyorum. Yüzde 80’i kamuda iş yapıyor” cevabını verdi.

“HANGİSİNİ REFERANS ALALIM SÜREÇ İÇİN”
Barış süreci ve akil adamlar heyeti hakkında da konuşan Tekin şunları söyledi; “ Akil adamlar bizim önerimizdi ama uygulamada böyle değildi. Akillerin gittiği yerlerde sıkı yönetim var. Dinlemeye gideceksiniz olağanüstü güvenlik önemli var. Demek ki bir sıkıntı var. Bırakın toplumsal barışı dinamit olacaklarını düşünüyorum. Derhal uygulamadan vazgeçilmeli.Siyasi partilerin düşüncüleri sözle ifade edilmez. Düşünceler belgelerle ifade ediliri. Bu belgele üzerindeki düşünceler tartışabilir.CHP’nin 1987-89-92-96-99-2000-2001 ve 2011 olmak üzere 8 farklı raporu var. Seçim öncesi bu meseleyi programına alan ve düşüncesini söyleyen tek partiyiz. Bugün çözüm isteyen AKP’nin programında bu meseleyle ilgili bir sayfa bir şey söyleyin. Günübirlik siyasetle çözülmez bu konu…. 6 ay önce Genel Başkanımız sorunun daha fazla büyümemesi için Başbakan’ın ayağına gitti. Katkı sunmak istediğimizi iletti. Başbakan ‘kimmiş bu akil adamlar’ dedi.Daha sonra enteresandır ki BDP milletvekilleriyle ilgili ‘dokunulmazlıkları kaldırılmalı’ dedi. Başbakan’a ‘olmaz dedik demokrasiye aykırı’ dedik. ‘Bunlar BDP’yle siyam ikizi’ dedi. Bunları unutmayacağız. 89 raporunda 93 raporunda bizi eleştirenler Başbakan’ın arkadaşları.Barış. Ben o coğrafyanın çocuğuyum. Kan davası barışının bile kriterleri vardır. Nedir bu sürecin kriteri. Biz katkı koymak istiyoruz ancak süreçte akıl tutulması yaşıyoruz adeta… Başbakan’ın konuşması ayrı…Kandilin konuşmaları apayrı. BDP apayrı. Hangisini referans alalım süreç için… Süreç nedir. Sürecin önünden engelleri kaldıralım diyoruz. 16 tane kanun teklifi verdik. Parlamentonun 7 vekili tutukluysa siz nasıl barıştan bahsedersiniz”

“UMARIM DAHA DİSİPLİNLİ DAVRANIRLAR”
Son zamanlarda parti içinde farklı seslerin yükselmesinin hatırlatılması üzerine Tekin, “ Taban tavan arası uçurum söz konusu değil. Tabanı en iyi bilen siyasetçilerden biriyim. Elbette farklı sesler bizi de rahtsız ediyor. Umarım arkadaşlarımız daha disiplinli davranırlar” diye konuştu.

“PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ”
Reyhanlı’daki patlamalar ve can kayıpları için ise Tekin, “Reyhanlı’da hayatını kaybedenlerin sayısını belirleyemedik.AKP ana muhalefete bilgi vermiyor.Bu konuda özel bir bilgimiz ok. Olayın olduğu gün kısa sorular sorduk hala cevap alamadık. MİT Reyhanlı’da böyle bir olayın gerçekleşeceği yönünde bilgi vermiş.Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Kontrolsüz bir haldeydi sınırlar kaldırılmış askerler çekilmişti” dedi.

EKRANDA DÜELLOYA DAVET ETTİ
AK Parti’nin bakan ve vekillerini TV ekranlarında belediyeler hakkında düelloya davet eden Tekin, “ 10 yıl önce siyasi arenada bütün siyasi partiler ekranlara çıkardı düşüncelerini söylerdi.Maç seyreder gibiydi vatandaş. Niye bunu denemiyoruz. İzmir’in sorunları konuşmak için TV’ye çıkmanın ne sakıncası var. Tek başıma geleceğim Onların tamamı gelsin. Belediyeleri görüşeceğiz. Kent uzmanı olarak 3 kişiyi de oturtacağız. Şimdi tek kale maç. Söylediklerimizin cevabı yok. Gelin tartışalım yok” diye konuştu.

“KOMİSYON KURALIM”
Tekin ‘O belediyeyi bu belediyeyi basmaktan vazgeçsinler’ derken, “ Komisyon oluşturalım. İlk CHP’li belediyelere baksınlar sonra AKP’li belediyelere bakalım” teklifinde bulundu.

“31 BELEDİYE BAŞKANI DA KADIN OLSUN”
Kadın belediye başkanı sayısının çoğalması gerektiğine dikkat çeken Tekin, “Sadece İzmir’de değil bütün her yerde artmalı.... Partimizde kota var. . Bir çok yerde kadınlar olacak. Kadın eli değecek belediyelere…Bana kalsa İzmir’de 31 belediyede de kadın başkan olsun. Ancak buna partimiz karar verecek” ifadelerini kullandı.

VEKİLLERE ÖNERİ
İzmir’in çağdaş ve medeni bir kent olduğunu dile getiren Tekin, “CHP ve AK Parti İzmir Milletvekilleri bir masada toplanıp İzmir’in sorunlarını neden konuşmaz. Bunlar zor şeyler değil. Bizler kendi içimizde barışı sağlayamazsak topluma nasıl yayacağız. Önce siyasette barış diliyorum” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.