Dolar 34,1377
%0.12
Euro 38,0287
%-0.17
Altın 2.886,510
%0.4
Bist-100 9.884,00
%-0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP eski İl Başkanı Dervişoğlu suç duyurusunda bulundu

MHP eski İl Başkanı Dervişoğlu suç duyurusunda bulundu

MHP’de çözüm süreciyle ilgili başlatılan suç duyurusu hamlesine İzmir’den ilk desteği MHP eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu gerçekleştirdi. Dervişoğlu sabah saatlerinde Bayraklı Adliyesi’ne giderek Başbakan, ilgili bakanlar, konuyla ilgisi olan bürokratlar ve 63 kişiden oluşan Akil Adamlar Heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 15.05.2013 - 12:59
EGE POSTASI - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, beraberindeki MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ile Ankara Adliyesi'ne gelerek, suç duyurusu dilekçesini savcılığa vermesinin ardından partide benzer hamleler gelmeye başladı. İzmir’de ilk harekete geçen MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu. Dervişoğlu sabah saatlerinde Bayraklı Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Dervişoğlu İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçeyle Başbakan, ilgili bakanlar, konuyla ilgisi olan bürokratlar ve 63 kişiden oluşan Akil Adamlar Heyeti hakkında “görevi kötüye kullanmak, yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, kanunlara uymamaya tahrik, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, TCK. 283'e muhalefetle suçluyu kayırma, TCK. 309'a muhalefetle Anayasa'yı ihlal, TCK. 319'a muhalefetle askerleri itaatsizliğe teşvik, TCK’nın ve Anayasa'nın sair ilgili maddelerine muhalefet” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu. Dervişoğlu, başvurusunda , “Belirtilen suçları işleyerek; TCK. ve Anayasamızın ilgili maddelerini ihlal eden şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak ve delillerin toplanarak haklarında kamu davası açılması taleplerimdir” dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.