Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk’ün mirası İzmir’de yaşıyor

Atatürk’ün mirası İzmir’de yaşıyor

Mustafa Kemal’in arzusuyla ilk kez 1935 ve 1936 yıllarında yapılan ve 70 yıllık aranın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hayata geçirilen Balkanlılar Halk Dansları Festivali bu yıl da büyük coşkuya sahne oldu. Konuk 11 ülkenin temsilcilerini kabul eden Başkan Aziz Kocaoğlu, kurulan barış köprülerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 09.10.2012 - 11:03

İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Balkanlılar Halk Dansları Festivali için 11 Balkan ülkesinden gelen halk dansları ekiplerinin temsilcileri, organizasyonun ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Konuk ekiplere Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Alma Jusufbegovic ile Bosna Hersek’in İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak da eşlik etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl 8. kez düzenlenen festivalin her yıl biraz daha büyüdüğünü ve geliştiğini belirtüi. Balkanlılar Halk Dansları Festivali’nin, Balkanlar’da barışın ve dostluğun gelişmesi amacıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatıldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, 70 yıl ara verildikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hayata geçirilen festivalin son 6 yıldır başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, kültür, sanat ve spor etkinliklerinin dostlukları geliştirdiğini ve halkları birleştirdiğini vurgulayarak, Balkan kökenli nüfusun bir hayli yoğun bir şekilde yaşadığı İzmir’de kurulan barış köprülerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 4 milyon İzmirli adına tüm katılımcılara “hoş geldiniz” dedi. 

Bosna Hersek’in İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise Atatürk’ün mirası olan bu festivale sahip çıkarak yaşattığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.