Dolar 34,2051
%0
Euro 37,9100
%0.36
Altın 2.912,740
%-0.57
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’da huzur dolu piknik

Balçova’da huzur dolu piknik

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in sosyal belediyecilikte örnek gösterdiği Balçova Belediyesi, “Sizin Mutluluğunuz, Bizim Huzurumuzdur” sloganıyla başlattığı uygulama ile 65 yaşının geçmiş Balçovalılar İnciraltı Kent Ormanı’na giderek piknik yapıyorlar.

  • Ege Postası
  • 09.10.2012 - 10:03

İZMİR -CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ilçe belediyelerin  yerel seçim sürecinde sosyal projelere ağırlık vermesi gerektiğini belirtmiş ve, “İlçe belediyeleri bina,kültür merkezi yapmayı bırakıp engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız, okullarımız ile ilgilenmeli. Binaları Büyükşehir Belediyemiz yapar. Devlet yapar. Bu konuda en iyi örnek Balçova Belediyesi” demişti. Sosyal Belediyecilik alanında önemli hizmetlere imza atmaya dervam eden  Balçova Belediyesi, 65 yaşını geçmiş Balçovalılara değişik sosyal aktiviteler sunuyor. Bu amaçla ilçede yeni başlatılan uygulama ile Balçova’da özellikle tek yaşayan vatandaşlar Semtevleri tarafından tek tek tespit ediliyor. Araçlar ile evlerinden alınan vatandaşlar İnciraltı’nda bulunan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Ormanı’na götürülüyor. Burada piknik yapan ve doğal güzellikler ile baş başa olan vatandaşlar yeni dostluklar ediniyor.

Gezinin bir bölümünde vatandaşlar ile bir araya gelerek onlarla sohbet eden Balçova belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Belirli bir yaşın üzerinde olan insanlar yıllarca bu ülkeye hizmet etti. Biz evlerinde tek başına oturarak inzivaya çekilmeleri yerine sosyal hayatın içinde olmalarını istiyoruz. İzmir’in bu cennet köşesinde birlikte sevinçlerimizi, hüzünlerimizi paylaşıyoruz” diye konuştu. Gezilerin yıl boyunca devam edeceğini ifade eden Başkan Çalkaya “Şimdilik İnciraltı’ndayız. Ancak sosyal etkinliklerimizi çeşitlendirerek ihtiyar delikanlılar ve genç kızlarımızla daha çok birlikte olacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.