Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi“ Bayraklı’dan geçti

Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi“ Bayraklı’dan geçti

Bayraklı Belediyesi ve Çanakkale Savaşı'nı anlatan gezici savaş müzesi Bayraklı ilçesine geldi.Toplam dört gün boyunca Bayraklı halkının yoğun ilgisini gördü.Bayraklı iki gün değirmen kafe de iki günde sevgi yolunda vatandaşların beğenisine sunuldu.

  • Ege Postası
  • 09.10.2012 - 10:59
İZMİR -Gezici müzede Çanakkale Savaşı’na katılan askerlere ait eşyalar ve savaş malzemeleri sergileniyor.Gezici müze,4 gün boyunca bayraklı halkına duygusal anlar yaşattı.

Çanakkale Savaşı'ndan kalma, Türk, askerlerin savaşta kullandığı askeri teçhizat, Osmanlı piyade tüfekleri, Türk mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, asker çizme ve çarıkları, matara, kılıç, mermi gibi eserler sergilendi.

Çanakkale Savaşı Cumhuriyet için mihenk taşı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’’Çanakkale Savaşı Cumhuriyet’in kurulmasında bir mihenk taşı olduğunu,Ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde bir vatanın bağımsızlık uğruna canı uğruna şehit düştüğünü vurgulayan Başkan Karabağ, orada vatan için şehit düşenlerin unutulamayacağını söyleyerek bizde Bayraklı da yaptığımız etkinlikler, gezilerle cumhuriyet değerlerimize her zaman sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.