Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avukatları, Kutmangil yalısının kaçak olmadığını iddia etti

Avukatları, Kutmangil yalısının kaçak olmadığını iddia etti

Bazı basın-yayın organlarında, Bekir Kutmangil’in mirasçılarına ait yalının bazı bölümlerinin kaçak olduğu ve yıkım işlemlerine başlanıldığı şeklinde yayınlanan haberler, Kutmangil ailesinin avukatı Dilek Helvacı tarafından yalanlandı.Kömür...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 17:47
Bazı basın-yayın organlarında, Bekir Kutmangil’in mirasçılarına ait yalının bazı bölümlerinin kaçak olduğu ve yıkım işlemlerine başlanıldığı şeklinde yayınlanan haberler, Kutmangil ailesinin avukatı Dilek Helvacı tarafından yalanlandı.

Kömür kralı olarak tanınan ve bir dönem 'Yeni Günaydın' ile Tan gazetelerinin de sahibi olan merhum Bekir Kutmangil'in eşi Nebahat Kutmangil, oğlu Ali Kutmangil ve kızı Farah Kutmangil Bueno'nun avukatları Dilek Helvacı, bazı basın-yayın organlarında Kutmangil ailesine ait yalı haberi ile ilgili açıklama yaptı. Helvacı, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, Bekir Kutmangil'in mirasçıları Nebahat, Ali ve Farah Kutmangil'e ait yalının bazı bölümlerinin kaçak olduğu ve yıkım işlemlerinin başladığına ilişkin haberlerin asılsız ve gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Bekir Kutmangil'in sağlığında da aynen muhafaza edilen yalı ile eklentilerinin 1955 yılında yapıldığı belirtilen açıklamada, yalının miras yoluyla Kutmangil mirasçılarına kaldığı ve 1995 yılından sonra yalıda izinsiz hiçbir bir inşai müdahalede bulunulmadığı belirtildi.

Açıklamada, basında yer alan haberler ve yapılan suç duyurusu üzerine Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nce taşınmazın geçmişe dönük tapu kayıtları ve mevcut durumu karşılaştırılarak herhangi bir hukuka aykırı durumun bulunmadığının da tespit edildiği anlatıldı. Bunun üzerine yalının eklentileri de, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün 11 Nisan 2013 tarihli ve 48 nolu belgesiyle de ruhsatlandırıldığı ifade edildi.

Yalı ve eklentileri ile ilgili herhangi bir yıkım kararı ve mühürleme işleminin bulunmadığı belirtilen açıklamada Kutmangil mirasçılarının, hissedarı oldukları şirketleri korumak amacıyla 2012 yılında hukuk mücadelesi başlattıkları hatırlatıldı. Bu mücadelenin sürüncemede bırakılmak amacıyla maksatlı biçimde çirkin iftiralar atıldığı belirtilen dilekçede, sorumlular hakkında derhal yasal işlem başlatılacağı açıklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.