Dolar 34,2673
%-0.01
Euro 37,4082
%-0.23
Altın 2.922,370
%-0.2
Bist-100 8.699,00
%-1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avustralya’nın yeni Başbakanı Rudd göreve hızlı başladı

Avustralya’nın yeni Başbakanı Rudd göreve hızlı başladı

Avustralya’da Julia Gillard'a karşı İşçi Partisi liderliği için girdiği yarışı kazanan Kevin Rudd, yemin ederek başbakanlık görevine başladı. Eski Başbakan Julia Gillad’ın dün ani kararıyla yapılan parti içi oylamada, Kevin Rudd,...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 15:51
Avustralya’da Julia Gillard'a karşı İşçi Partisi liderliği için girdiği yarışı kazanan Kevin Rudd, yemin ederek başbakanlık görevine başladı.

Eski Başbakan Julia Gillad’ın dün ani kararıyla yapılan parti içi oylamada, Kevin Rudd, aldığı 57 oyla parti genel başkanı oldu. Julia Gillard ise ancak 45 oy alabilmişti. Dün gece geç saatte kadar Canberra’da yaşanan hareketlilikten sonra, Kevin Rudd, başbakanlık görevini Cumhurbaşkanı pozisyonunda bulunan Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce'in de katıldığı törende devraldı. Rudd, yemin törenine, kızı ve Çinli damadı ile küçük yaştaki tonuyla birlikte kaldı. Kevin Rudd’ın başbakan olması ile beraber Gillard kabinesinin önde gelen bakanları da bir biri ardından siyasi hayatlarını noktaladıklarını açıkladı. Bunlar arasında 3 yıllık hükümet hayatında eski Başbakan Julia Gillard’ın kurmayları arasında yer alan ve gerçekleşen reformların mimarları olarak bilinen bazı bakanlar yer alıyor. Hazine Bakanı Wayne Swan, Senato Lideri Stephen Conroy, İklim Değişikliği Bakanı Greg Combet, Tarım Bakanı Joe Ludwing görevlerinden istifa ederken, eki Başbakan Julia Gillard gibi Ticaret Bakanı Graig Emerson ve Eğitim Bakanı Peter Garrett ve 14 Eylül de yapılacak olan federal seçime katılmayacaklarını açıkladılar.

Parlamentonun tek Müslüman Milletvekilinin önemli göreve gelmesi bekleniyor

Kabine bakanlarından Gary Gray, Kevin Rudd’ın isteği üzerine görevinde kalacağını belirtirken, Kevin Rudd’ın Çevre Bakanı Tony Burke’ün istifasını da kabul etmediği belirtiliyor. Batı Sidney’i temsilen Federal Parlamentoda bulunan ve Kevin Rudd’ın en güçlü destekçilerin arasında bulunan federal parlamentonun tek Boşnak asılı Müslüman Milletvekili Ed Husic’in de yeni kabinede ve parti teşkilatında önemli göreve gelmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.