Dolar 34,2673
%-0.01
Euro 37,4082
%-0.23
Altın 2.922,370
%-0.2
Bist-100 8.699,00
%-1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk kemik iliği bağışçısı sayısı 100 bine ulaştı

Türk kemik iliği bağışçısı sayısı 100 bine ulaştı

Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası’nın (DKMS) Türk bağışçı kazanma gayreti, Türk sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle meyvelerini veriyor. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa’nın himayesinde gerçekleşen kampanyalar sonucunda...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 14:57
Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası’nın (DKMS) Türk bağışçı kazanma gayreti, Türk sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle meyvelerini veriyor. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa’nın himayesinde gerçekleşen kampanyalar sonucunda Türk bağışçı sayısı 100 bine ulaştı. Başkonsolos Basa, “İlke ve inancımızın gereğini yaptık, Kutsal Kitabımız’ın ‘Bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibi olur’ düsturuyla hareket ettik.” dedi.

DKMS yöneticileri, 100 bin Türk bağışçı sayısına ulaşılmasında yardım ve destekleriyle önemli payı olan Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa’ya teşekkür ziyaretinde bulunarak bir plaket sundu.

DKMS Müdürü Stephan Schumacher, 2009 yılında tanıştığı Basa’nın hamiliği üstlenmesiyle bağışa ilginin arttığını dile getirdi. Schumacher, “İlk basın toplantısında kendisi ve eşi vatandaşlarına örnek olarak bağışlayıcı olarak kayıt altına alındılar. DİTİB gibi bazı dini kuruluşlar sayesinde şimdi senede 12 bin civarında kayıt yapabiliyoruz. Birkaç gün önce de 100 bininci kaydımızı gerçekleştirdik. Buna katkı yapan diğer kişi ve kuruluşlara da teşekkür ediyoruz.” dedi.

BİR İNSANI KURTARAN BÜTÜN İNSANLIĞI KURTARTIŞ GİBİ OLUR

Başkonsolos Mustafa Kemal Basa da DKMS ile gerçekten çok yakın bir irtibat içinde olduklarını söyledi. Basa, “On binlerce broşür dağıttık. Lösemi gerçekten sınır tanımayan ilginç bir hastalık. Türk bir vatandaşın kemik iliğinin Türk bir hastada kullanılma şansı daha yüksek.." dedi. Kan bağışı için önce toplumda belli bir bilinç oluşturmak istediklerini belirten başkonsolos, 2009 yılında büyükelçiliğin de desteğini alarak pilot bölge çalışması yaptıklarını, başarılı olunca da bütün Almanya çapında faaliyette bulunan DİTİB, Milli Görüş ve diğer dini ve kültürel çatı kuruluşların desteğini aldıklarını söyledi.

Basa, 20 bin olan gönüllü sayısının bugün 100 bine ulaştığını, 3-4 yıl sonra bu rakamı dört-beş katına çıkarmak istediklerini anlattı.

Ailesiyle birlikte gönüllü bağışçı olduklarını belirten Başkonsolos,“Örnek olmanın ötesinde ilkelerimiz ve inançlarımız gereği bunu yaptık. Cami dernekleriyle yaptığımız toplantılarda inancımızda ve Kutsal Kitabımız’da yeri olan, ‘Bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibi olur, bir insanı öldüren de bütün insanlığı öldürmüş gibi olur’ düsturuyla bu yararlı çalışmanın içinde bulunduk.” diye konuştu. Basa, DKMS’nin de bu artışta büyük katkısını unutmamak gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.