Dolar 34,2737
%0.07
Euro 37,4192
%0.07
Altın 2.919,600
%0.07
Bist-100 8.699,00
%-1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Japon televizyonuna 'İngilizce' davası

Japon televizyonuna 'İngilizce' davası

Japonya'da yaşayan Hoji Takahashi, kamu televizyonu NHK'yi programlarında aşırı derecede İngilizce kelime kullandığı gerekçesiyle mahkemeye verdi.Başkent Tokyo'nun batısındaki Gifu eyaletinde yaşayan 71 yaşındaki Takahashi, NHK'nin programlarında...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 14:54
Japonya'da yaşayan Hoji Takahashi, kamu televizyonu NHK'yi programlarında aşırı derecede İngilizce kelime kullandığı gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Başkent Tokyo'nun batısındaki Gifu eyaletinde yaşayan 71 yaşındaki Takahashi, NHK'nin programlarında İngilizce terimleri çok fazla kullandığını, bunun da kendisini strese soktuğunu savundu. Takahashi, NHK'nin neden olduğu bu stres nedeniyle de kanaldan 14 bin 500 dolar tazminat talep etti. 71 yaşındaki Japon'un avukatı Mutsuo Miyata yaptığı açıklamada, "Endişesinin temel nedeni, Japonya'nın çok fazla Amerikanlaşması. Ülkesinin ABD'nin bir eyaleti olmaya başladığını düşünüyor." dedi.

"Japonlara Önemli Biri Gibi Davranın" adlı oluşumun da üyesi olan Takahashi açtığı davada, "Kanalın kullandığı İngilizce ifadeleri belki gençler anlıyor ama benim gibi yaşlılar anlamıyor." ifadeleri yer aldı. NHK ise davaya ilişkin yorum yapmadı. Takahashi'nin davayı, kanala yaptığı şikayetlere rağmen NHK'den herhangi bir açıklama gelmemesi nedeniyle açtığı da kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.