Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,350
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın'da Zafer Bayramı coşkusu

Aydın'da Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı, bütün yurtta olduğu gibi Aydın'da da törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtı çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan kutlamalar, Vali Erol Ayyıldız'ın makamında...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 14:15
30 Ağustos Zafer Bayramı, bütün yurtta olduğu gibi Aydın'da da törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtı çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan kutlamalar, Vali Erol Ayyıldız'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Daha sonra İstasyon Meydanı’nda Vali Ayyıldız, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, tören aracı üzerinde vatandaşları selamlayarak bayramı kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Albay Ali Sefa Yılmaz, "Türk milletinin tarihinde iki önemli zafer vardır. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi, Anadolu'nun kapılarını Türklere açar. 30 Ağustos ise Anadolu'nun kapısını kilitler ve ebediyen Türklerin yapar. Bugün yüce milletin kenetlenme günüdür. Bu zaferler, tarihe altın harflerle yazılmıştır." dedi.

AK Parti milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem, MHP Milletvekili Ali Uzunırmak, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanısıra diğer vatandaşların katıldığı kutlamalarda Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı marşlar çalarken Kuvva-i Milliye ve Mücahitler Derneği tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. Tören alanında bulunanlar, Türk bayrakları taşıdı. Kutlamalar, askeri ve sivil tören geçişleriyle son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.