Dolar 34,2385
%0.28
Euro 37,6308
%-0.37
Altın 2.919,610
%0.13
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Edirne'de Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Edirne'de Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Edirne’de büyük bir coşku ile kutlandı. Mustafa Kemal’in komutasında Dumlupınar’da kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.İlk program 09.30’da Atatürk...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 13:07
30 Ağustos Zafer Bayramı Edirne’de büyük bir coşku ile kutlandı. Mustafa Kemal’in komutasında Dumlupınar’da kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İlk program 09.30’da Atatürk anıtı önünde yapıldı. Anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Programın ikinci ayağı saat 10.30'da Talatpaşa Bulvarı üzerinde yapıldı. Edirne Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hiyadet Arı ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin protokoldeki yerini almasıyla tören başladı.

Yüzlerce vatandaşın da izlemeye geldiği programda, ilk olarak protokol, tören alanındaki sivil ve askeri katılımcıları selamladı. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve öneminin belirten konuşma yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı, askerlerin ve askeri araçların resmi geçidi ile son buldu. Bu arada, tören alanına yüzlerce vatandaş akın etti. Programı ilgi ile takip eden Edirneliler resmi geçitte bulunan askerleri uzun süre alkışladı.

Askerin ve askeri araçların geçiş yapmasının ardından, son olarak askeri bando tören alanını terk etti. Bando takımının peşine takılan çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları ile kışlaya kadar askerlere eşlik etti. Bandonun kışlaya girmesinden sonra vatandaşlar giriş kapısı önünde onları uzun süre alkışladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.