Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engellilere yeterli hizmet veremeyen bakım merkezi kapatıldı

Engellilere yeterli hizmet veremeyen bakım merkezi kapatıldı

Mersin'de yapılan denetimlerde engellilere yeterli hizmet verilemediği tespit edilen bakım merkezi mahkeme kararıyla kapatıldı. Bakım merkezindeki 63 engelli ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait kurumlara nakledildi. Merkez Yenişehir...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 13:02
Mersin'de yapılan denetimlerde engellilere yeterli hizmet verilemediği tespit edilen bakım merkezi mahkeme kararıyla kapatıldı. Bakım merkezindeki 63 engelli ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait kurumlara nakledildi.

Merkez Yenişehir ilçesi Menteş Mahallesi'ndeki engellilere hizmet veren özel bir merkez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerince yapılan denetimlerde bazı aksaklıklar tespit edilerek yeterli hizmet verilemediği belirlendi. Merkez mahkeme kararıyla kapatıldı. Burada kalan 63 engelli ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait kurumlara gönderildi.

Gece yarısı gerçekleştirilen nakil sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, yapılan denetimler sonrası ihmallerden dolayı mahkemenin özel bakım merkezi için kapatma kararı verdiğini söyledi. Bu nedenle burada kalanlar için nakil gerçekleştirdiklerini ifade eden Öncül engellilerin bakımının devletin sıcak, şefkatli kucağında devem ettirileceğini kaydetti.

Bu konunun diğer bakım merkezlerinin de daha dikkatli olmaları için
ciddi bir uyarı niteliği taşıdığını vurgulayan Öncül şöyle devam etti: "Daha önce özel bakım merkezlerinde engellilerin iyi muamele görmediğine dair haberler duyuyorduk. Artık devletimizin özel bakım merkezleri üzerinde ne kadar titiz çalıştığını görebiliyoruz. Bundan sonra da bu tür denetimler sürecek. Hakkıyla hizmet veremeyen bakım merkezleri varsa onlar için de aynı şeyler söz konusu olacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.