Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,350
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk Üniversitesi’nden ‘Hasta bebeğe bakılmadı’ iddialarına yalanlama

Selçuk Üniversitesi’nden ‘Hasta bebeğe bakılmadı’ iddialarına yalanlama

Sakarya’da yaşayan Çayıroğlu ailesinin beyin tümörü bulunan 1 yaşındaki kızları Zümra’nın, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde doktorun tatile çıktığı gerekçesiyle tedavi edilmediği iddialarına yalanlama geldi. Söz...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 14:05
Sakarya’da yaşayan Çayıroğlu ailesinin beyin tümörü bulunan 1 yaşındaki kızları Zümra’nın, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde doktorun tatile çıktığı gerekçesiyle tedavi edilmediği iddialarına yalanlama geldi. Söz konusu üniversitenin rektörlüğü, hasta yakınlarının beyanının doğru olmadığını belirterek, doktorun Uluslararası Spina Bifida ve Hidrosefali Kongresi ile 10. Ulusal Bifida Kongresi’ne katılması gerektiğinden İzmir’e gitmek zorunda kaldığını kaydetti.

Temmuz ayının başında yaşanan olayda, Zümra Çayıroğlu’nun babası Hüseyin Çayıroğlu ve annesi Tülay Çayıroğlu, beyin tümörü olan kızlarının Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi olurken ilgili doktorun seminere gittiğini söyleyerek tedaviyi yarım bıraktığını iddia etti. Aile, hastane çalışanlarının, doktorun seminere değil tatile gittiğini söylediğini de ileri sürdü.

İddialara Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nden yalanlama geldi. Rektörlükten yapılan açıklamada, doktorun tatile değil sunum yapmak zorunda olduğu için Spina Bifida ve Hidrosefali Kongresi ile 10. Ulusal Bifida Kongresi’ne gittiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Haberde geçen Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi doktorunun tatile gittiğine yönelik iddialar tamamen gerçek dışıdır. Olay şu şekilde gelişmiştir: Hasta velisi tarafından sevkli olarak bir başka üniversite hastanesi, ardından da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemize getirilen hasta Zümre, beyninde tümör tespiti teşhisi ile Hastanemizin Beyin Cerrahisi Polikliniğinde ilk muayenesi yapıldıktan sonra Hastanemiz doktoru tarafından yatarak tedaviye yönelik yatış işlemleri için yönlendirilmiştir. Doktorumuz tarafından hasta velisine tedavi sürecinde 27-28 Haziran 2103 itibari ile 4 günlük bir gecikmenin olacağı söylenmiştir. Bu durum, Doktorumuzun 28-29 Haziran 2013 tarihleri itibari ile İzmir ilinde düzenlenecek olan Uluslar arası Spina Bifida ve Hidrosefali Kongresi ile 10. Ulusal Bifida Kongresi’ne katılması gerekliliğinden kaynaklanmıştır. Doktorumuzun kongrede aktif sunumları mevcuttur. Bu nedenle katılma zaruriyeti kesbetmiştir. Hasta velisi kaynağı belli olmayan, gerçek dışı bilgilerle hareket ederek ‘doktor tatile gitti’ beyanını öne sürüp hastayı hastaneden çıkarmıştır.

Açıkça belirtmekte yarar vardır. Doktorumuz İzmir’e tatile gitmemiş, aktif sunumlarının olduğu kongrelere katılmak üzere zorunlu olarak İzmir’e gitmiştir. Hasta velisine de doktorumuz tarafından bu bilgi verilmiştir. Hasta velisi kaynağı belli olmayan, kulaktan dolma bilgilerle doktorumuzun tatile gittiği zannına kapılarak hasta Zümre’yi Hastaneden çıkarmıştır.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.